Jos olet +65-vuotias, kannattaa suunnata hyvinvointikeskuksiin. Paikan päällä voit tavata toisia ihmisiä vaikka kahvin tai lounaan ääressä. Ilmapiiri on rento ja olo kotoinen.

Lisätiedot:

Lehmusvalkama p. (02) 262 5020, www.turku.fi/lehmusvalkama
Ruusukortteli p. (02) 2626000, www.turku.fi/ruusukortteli

Viikko-ohjelmasta löytyy muun muassa musiikkia, tanssia, taidetta, kangaspuilla kutomista, puutöitä tai kuntoilua ja pelejä.

- Minusta tuntuu aina tänne tullessa, että tulisin kotiin, kertoo Sauli Haapasalmi, joka käy syömässä arkisin Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa yhdessä ystävänsä Leena Holmbergin kanssa.  

- On todella mukavaa, kun täällä näkee muita ihmisiä. Ainakin tervehdittyä tulee melkein jokaista täällä käydessä. Minulle on tärkeää, että on joka päivä joku rutiini, mitä noudattaa. Odotan päivittäistä lounashetkeä täällä, Holmberg kertoo.  

Päivittäisten ruokailujen ohella Holmberg ja Haapasalmi osallistuvat Lehmusvalkaman tapahtumiin. 

- Täällä on hyvää ruokaa, ja mukavia tapahtumia. Käymme mielellämme karaokessa ja tansseissa katselemassa, vaikka emme laula ja tanssi.

Leena Holmberg ja Sauli Haapasalmi hyödyntävät Lehmusvalkaman ohjelmatarjontaa ja ruokailun ohessa tavataan tuttuja.

Liikunta pitää virkeänä

Hyvinvointikeskuksen liikuntapalvelut on suunniteltu erityisesti kehittämään tasapainoa sekä lihaksistoa kaatumisten ehkäisemiseksi ja itsenäisen asumisen onnistumiseksi mahdollisimman pitkälle. Martti Keistiö on saapunut Lehmusvalkaman kuntosalille suorittamaan säännöllistä kuntosalitreeniään. 

- Aloitin kuntosalitreenin kolme kuukautta sitten, kun kuulin tästä paikasta. Tänne on kiva tulla 2–3 kertaa viikossa, koska tämä on pieni ja intiimi kuntosali. Ja tänne pääsee helposti bussilla. Voin huomata, että lihasvoima on jo kasvanut ja mielikin virkistyy liikunnan parissa. Aion myös kokeilla allasjumppaa.

Keistiö kertoo aloittaneensa kuntosaliharjoittelun, jotta omakotitaloasuminen onnistuisi mahdollisimman kauan.

 

91-vuotias Kyllikki Nieminen osallistuu kuntosalin ohella tasapainoharjoituksiin, jotta kävely sujuisi hyvin myös jatkossa.

Ylimmässä kuvassa Martti Keistiö löysi mukavan kuntosalin Lehmusvalkamasta. Lehmusvalkama tarjoaa ilmaisia tai vähintään edullisia mahdollisuuksia pitää huolta itsestään liikunnan ja kulttuurielämysten parissa.

Teksti on julkaistu Kaupunkilehti Turkulaisen Seniori-liitteessä 16.6.2018.