Kaskenlinnan sairaala lähtee mukaan juhlistamaan suurta maalaustapahtumaa tiistaina 10.7.2018. Kaikista päivän aikana tehdyistä töistä koostetaan taideteos Kaskenlinnan sairaalan alakertaan. Osallistua voivat potilaiden ohella omaiset ja henkilökunta.

Kaskenlinnan sairaalan askarteluohjaaja Olga Nisumaa vierailee jokaisella Kaskenlinnan sairaalan osastolla päivän aikana.

- Pidän noin 60 minuutin non-stop pajan osastoilla. Maalaamiseen varataan aikaa noin 15–25 minuuttia. Maalaukset ovat A5-kokoisia kortteja tai pienempiä ja tekniikkana käytetään sokeriakvarellia sekä saippuakuplamaalausta. Näin mahdollisimman moni pääsee helposti osallistumaan tapahtumaan omalla työllään, Olga Nisumaa kertoo.  

     

Maalaamaan ovat tervetulleita kaikki: potilaat, omaiset ja hoitohenkilökunta. Tavoitteena on tehdä koko Kaskenlinnan yhteinen taideteos, joka koostetaan 10.7. taiteiltavista töistä. Taulua voi ihailla 13.7. alkaen Kaskenlinnan sairaalan alakerrassa, jossa se on kaikkien sairaalassa kävijöiden nähtävänä.

Suuren maalaustapahtuman tavoitteena on jakaa tekemisen iloa valtakunnallisesti, esimerkiksi yhteistyössä palvelukeskusten ja -kotien kanssa. Tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry.

Suuren maalaustapahtuman suojelija vuonna 2018 on Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 2011. Päivä on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä ja kuvataiteen päivä.

Kaskenlinnan sairaalassa toimii kuntoutusosastoja, palliatiivinen osasto ja Kaskenlinnan kuntoutuskeskus.

     

Olga Nisumaa esittelee sokeriakvarellimaalauksella tehtyä luonnosta. Tekniikka on helppo ja sillä voi tehdä näyttäviä ja värikkäitä töitä.