Turun Kauppatorin arkeologiset kaivaukset ja uuden kauppatorin valmistelutyöt etenevät aikataulun mukaisesti. Torikauppa on siirtynyt Yliopistonkadun puolelle toria, ja uuden torin valmisteluja tehdään Yliopistonkadulla. Arkeologiset kaivaukset keskittyvät kesän aikana torin eteläosaan.

Uutena elementtinä Kauppatorille avattiin tiistaina 17.7. kaikille kiinnostuneille kaivauksista ja Kauppatorin uudistamisesta kertova infokontti. Kontista saa ajantasaista tietoa, esitteitä ja apua Kauppatorin muutokseen liittyvissä asioissa. Infokontissa tullaan järjestämään myös pienimuotoisia tapahtumia.

Tapaa arkeologeja kontilla

Kontti sijaitsee elokuun loppuun asti keskellä torin Aurakadun puoleista laitaa. Syyskuussa kontti siirtyy Yliopistonkadulle. Kontissa on esillä tietoa Kauppatorin muutoksista ja muutoksen tavoitteista sekä arkeologisilta kaivauksilta löytyneitä esineitä. Loppukesästä lähtien kontissa on tarkoitus esitellä Turkuun vuonna 2029 avattavan Suomen historian museon valmistelua.

Myös joukkoliikenteen mittavista, Kauppatorin rakentamisesta johtuvista muutoksista kerrotaan kontissa syyskuusta alkaen. Linja-autoliikenne siirtyy pois Kauppatorilta 24.9. alkaen.   

Kontti on avoinna arkisin kello 9-14. Kontissa päivystää arkeologisista kaivauksista vastaavan Muuritutkimus Ky:n henkilökuntaa.