Turun Kauppatorin laajat arkeologiset kaivaukset avautuvat yleisölle perjantaina 20.7. Muuritutkimus Oy järjestää opastettuja esittelykierroksia kaivausalueelle klo 9–16.30. Parinkymmenen henkilön kokoisia ryhmiä otetaan sisään alueelle noin kymmenen minuutin välein Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta.

Opastettuja kierroksia on suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi, saksaksi, venäjäksi, hollanniksi, italiaksi ja aamupäivän ajan myös viittomakielellä (suomi). Englanniksi kierros järjestetään tasatunnein, ruotsiksi aina puolelta. 

Ennakkovarauksia kierroksille ei oteta, eli sisään alueelle pääse jonottamalla.

Viimeksi kävelty ennen Turun paloa

Yleisö pääsee tutustumaan kaivauksiin merkittyä reittiä kulkemalla. Jokaisen ryhmän oppaana toimii Muuritutkimuksen asiantuntija. Tutkimuskaivaukset ovat yleisötapahtuman aikana normaalisti käynnissä. Kaivinkoneita ei kuitenkaan kyseisenä päivänä käytetä yleisötapahtuman turvallisuuden varmistamiseksi.

Kaivausalueella pääsee sekä näkemään arkeologien työskentelyä että tutustumaan parhaillaan esillä oleviin rakenteisiin ja löytöihin. Reitti kulkee myös vanhan kadun kautta, jota kansa on edellisen kerran kulkenut ennen Turun vuoden 1827 paloa.

Kaivausalueen välittömässä läheisyydessä Aurakadun varrella on Turun kaupungin infokontti. Kontissa on esillä kaivausten aikana löytynyttä esineistöä, muun muassa 1600-luvun barokkityylisten uunikaakeleiden paloja sekä punasavikeramiikkavadin pohja reunapaloineen.

Infokontti on avoinna arkisin klo 9–14.

Kaupunginosa/Alue: