Monien odottama viikon lopetus kerää Turkuun kymmeniätuhansia kävijöitä. Urheilupuistossa on lupa olla down, Uittamolla ilmiöidään, Food and Wine maistattaa herkkuja ja Airistolla sekä Ruissalon telakalla ihastellaan purjeveneitä.

Down By The Laituri (DBTL) 

25.–28.7.2018

Walesin Tiikeri Tom Jones joutui valitettavasti perumaan esiintymisensä, mutta tilalle saatiin nopeasti suomalaista karismaa: Jari Sillanpää, Danny, Tapani Kansa ja Frederik. Eiköhän Paula silti lurauta Kun kuuntelen Tomppaa -kappaleen. Urheilupuiston yläkentällä sandaalit sauhuaa keskiviikosta lauantaihin.  

Likilegendaarisen kaupunkifestivaalin muita esiintyjiä ovat mm. Apulanta ja Michael Monroe sekä useat muut suomalaiset tähtiartistit.  Juontajina viihdyttävät Turun omat sohvaperunat Osku ja Juhani

www.dbtl.fi

ILMIÖ

28.7.2018

Uittamon intiimin tanssipaviljongin ympäristöön virittäytyy sunnuntaiksi vaihtoehtokulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Musiikin lisäksi voi fiilistellä monitaiteellista ohjelmaa. Luvassa esimerkiksi nukketeatteria, kuvataidetta, mediainstallaatioita sekä erilaisia performansseja. ILMIÖ ei kunnioita genrerajoja. 

www.ilmio.fi/2018

 

Food and Wine -festivaali

26.–28.7.2018

Lähialueiden herkkuja, katuruokaa, viinipisteitä ja satamäärin ihmisiä. Toista kertaa järjestettävä Turku Food & Wine -festivaali pidetään Forum Marinumin katetulla pihalla. Tapahtumaan osallistuu useita Turun alueen ravintoloita. Paikalliset raaka-aineet muuttuvat taitavien kokkien käsissä herkullisiksi maisteluannoksiksi, joista voi sitten koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Viinien lisäksi tarjolla on käsityöläisoluita ja -siidereitä.

turkufoodandwinefestival.com

Airisto Classic Regatta

25.–29.7.2018

Airisto Classic Regatta kerää Ruissalon telakalle puisia purjeveneitä, jotka kisaavat saaristolaisradoilla muutaman päivän ajan. Tapahtuma on osa Baltic Classic Masters -purjehduskisoja.

Ohjelma on avoin yleisölle. Komeita veneitä pääsee ihailemaan kisapäivien iltoina Ruissalon telakan vierasvenesataman laitureille. Veneet saapuvat keskiviikkona 25. päivä ja lähtevät kohti Gullkronaa sunnuntaina 29. päivä. 

 Tapahtuma Facebookissa