Terveystarkastajan kierroksella perjantaina 27.7. on havaittu vähän sinilevää Ispoisten uimarannalla. Maarian uimarannalla havaitut levät ovat pääasiassa harmittomampia rihma- ja yhtymäleviä.

Uimarannat

Uimarantojen tilannetietoja voi seurata sivuilla turku.fi/uimarannat

Maarian uimarannalla on rihma- ja yhtymälevien mukana myös sinileviin kuuluvia Chroococcus-kolonioita, jotka ovat värjänneet veden vihreäksi. Chroococcus-sinilevät eivät ole tavallisimpia myrkyllisiä massaesiintymiä muodostavia sinileviä.

Ekvallan, Saaronniemen ja Brinkhallin uimarannoilla ei havaittu leviä. Kaikilta kaupungin uimarannoilta otetaan vesinäytteet ensi viikolla.

Lämmin ja tyyni sää edistävät sinilevien kasvua ja levätilanne voi muuttua nopeasti. Uimarin kannattaa arvioida silmämääräisesti uimaveden tila aina ennen uimaan menemistä. Runsasleväisessä vedessä uimista kannattaa välttää.

Sinilevä voi aiheuttaa allergisia iho-oireita, pahoinvointia, vatsavaivoja, silmä- ja korvatulehduksia, nuhaa tai yleisoireita, kuten kuumetta ja päänsärkyä. Jos oireita ilmenee, iho ja silmät pestään huolellisesti runsaalla puhtaalla vedellä.