Kauppatorin kaivauksia ja muutoksia esittelevässä infokontissa on nyt esillä uusia arkeologisia löytöjä. Parannetun esteettömän sisäänkäynnin ansiosta niitä pääsee myös entistä helpommin katsomaan.

Turun kaupungin infokontti on ollut avoinna kaksi viikkoa. Arkeologisten kaivausten ja Kauppatorin rakentamisen esittelyyn sekä tiedottamiseen tarkoitettu kokonaisuus on löytänyt hyvin yleisönsä: kahden viikon aikana jo lähes kaksi tuhatta ihmistä on vieraillut kontissa.

– Tiedon tarve on suuri. Kysymyksiä, mielipiteitä ja tarinoita on tullut päivittäin satoja. On ollut todella hienoa kohdata ihmisiä kasvokkain Kauppatorin laidalla ja keskustella heidän kanssaan, kertoo Uusi Kauppatori -projektin viestintävastaava Mikko Grönman.

Arkeologiset kaivaukset sekä niiden aikana löytynyt esineistö on odotetusti kiinnostanut erittäin paljon sekä paikkakuntalaisia että vierailijoita. Muuritutkimuksen opas ja tutkija Maria Carpelan on tutkinut löytyneiden rakennusten omistajia. Jäljet johtavat 1700-luvulle asti.

Arkeologisilta kaivauksilta on löydetty muun muassa leluja sekä tämä kissan luuranko.

– Carpelanin opastukset ovat keränneet paljon kiitosta. Entisten omistajien nimet, ammatit ja esineistö yhdessä Carpelanin tietojen sekä elävän esitystavan kanssa herättävät historiaa hienosti henkiin, Grönman kuvailee.

Kontin toiminnallisuutta, tiedon esitystapoja sekä rakenteita kehitetään edelleen tarpeen mukaan.

– Palautetta ja kehitysideoita tulee konttiin suoraan, ja ne otetaan tarkasti huomioon. Esimerkiksi esteettömän kulun osalta palautteeseen vastattiin välittömästi ja rakennettiin seuraavana päivänä parempi ramppi, selvittää Grönman.

Infokontti on avoinna arkisin klo 9-14. Kontti sijaitsee torin laidalla, Aurakadun varrella. Muuritutkimuksen opas on aukioloaikana aina paikalla.

Kaupunginosa/Alue: