Turun kaupungin sivistystoimialan ruokapalvelut kilpailutetaan vaiheittain. Kilpailutuksen ensimmäinen osa on valmis, ja Arkea jatkaa kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalveluiden tuottajana 1.8.2018 alkaen. Uusi sopimus koskee kouluja ja päiväkoteja Kärsämäen, Runosmäen ja Paattisten (alue 4) sekä Luolavuoren, Kupittaan, Kakolanmäen ja keskustan alueilla (alue 5).

Sivistystoimialan ruokapalveluiden kilpailutuksen ensimmäinen osa on valmis, ja Arkea jatkaa kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokapalveluiden tuottajana. Uuden sopimuksen myötä ruoka valmistetaan alueiden 4 ja 5 valmistuskeittiöissä. Loput ruokapalvelualueet kilpailutetaan syksyn 2018 aikana ja alueita 1-3 koskevat sopimukset tulevat voimaan 1.8.2019 alkaen. Ruokapalvelusopimuksen sopimusyhdyshenkilönä toimii Turun kaupungin strategisen hankinnan palvelupäällikkö Suvi Haukioja.

– Ruokailu on osa päiväkotien ja koulujen arkea. Laadukkaat, terveelliset ja monipuoliset ateriat edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia, kertoo sivistystoimialan toimialajohtaja Timo Jalonen.

Ruokailun tarkoituksenmukainen järjestäminen vaatii päiväkodin, koulun ja ruokapalveluhenkilöstön yhteistyötä.

– Yhteistyön tavoitteena ovat asiakastarpeita vastaavat laadukkaat ja ravitsemuksellisesti tuotetut ateriat sekä ystävällinen ja joustava palvelu, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi

Uusissa varhaiskasvatuksen ja kouluruokailun ruokailusuosituksissa ohjataan kiireettömään syömiseen sekä korostetaan ruokailun iloa ja jaksamista lisääviä vaikutuksia. Suosituksissa kannustetaan myös esimerkiksi kasvisten käytön lisäämiseen.

– Alueille 4 ja 5 kutsutaan koolle kouluruokaraadit, joiden tarkoituksena on arvioida ja kehittää kouluruokien laatua. Ruokaraadeista ja niiden toiminnasta tulee lisätietoja myöhemmin syksyllä. Jatkossa päiväkodeissa on mahdollista tarjota lounaaksi myös puuroja, Suvi Haukioja avaa uutta sopimusta.

Asiasanat: