Elokuvapäivänä 8. syyskuuta Mika Kaurismäen Tyttökuningas-elokuva esitetään Turun linnan pihalla.

Tyttökuningas - The Girl King on Mika Kaurismäen kansainvälinen suurtuotanto, joka kuvattiin Turun seudulla 2014. Suuri osa kuvauksista tehtiin Turun linnassa, joka esittää elokuvassa kuninkaallista Tre Kronor -linnaa.

Nyt Tyttökuningas palaa Turun linnaan Elokuvapäivänä 8. syyskuuta. Elokuva esitetään illan hämärtyessä linnan pihalla, jossa paikkoja on noin 600 katsojalle. 

Ulkoilmanäytös on katsojille maksuton, kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset. Ilman lippua katsomoon ei kuitenkaan pääse: ilmaisliput tulevat jakoon yhteistyökumppanien kanavissa elokuun aikana. 

”Katsomon rakentaminen epätasaiselle linnan pihalle on haastavaa, joten se toteutetaan yhteistyössä Turun Vuokrakalusteen kanssa”, kertoo tapahtuman tuottaja Annukka Toivonen.

Vuodesta 2015 alkaen kahdesti vuodessa järjestetty Elokuvapäivä on ainutlaatuinen kaupunkitapahtuma. Päivän aikana elokuvia pääsee katsomaan esimerkiksi Turun kauppakeskuksissa, kirjastossa, konserttitalossa ja ravintoloissa.

Elokuvapäivä on saanut Turussa innostumaan niin kaupunkilaiset kuin yrittäjätkin: esimerkiksi Tyttökuningas- ulkoilmanäytöksen tarjoavat OP Turun Seutu, Leipomo Rosten, Turun Yrittäjät, Viking Line, Turku Energia sekä Hansakortteli.

”Kannattaa seurata Elokuvapäivän Facebook-tapahtumaa, jossa tiedotamme heti kun lippuja on saatavilla”, vinkkaa Toivonen. ”Facebook-tapahtumassa julkaisemme myös koko Elokuvapäivän ohjelmiston sitä mukaa kun näytöspaikat varmistuvat. Lisäksi meidät voi löytää kertomassa lisää Elokuvapäivästä muun muassa Hansakorttelista Taiteiden yönä!”