Lämmin kesä on takana, ja syksy alkaa pian painaa päälle. Olisiko nyt oikea aika etsiä pitkään ja pimeään syksyyn uutta energiaa liikunnasta? Aloittaminen on ainakin tehty helpommaksi kuin koskaan.

Lisätietoja:                  

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tarjoamat liikuntatuotteet ovat uudistuneet. Leidit liikkeellä- ja legendaarisen Hikisen tusinan jalanjälkiä seuraava Kunnon äijät -liikuntatuotteet on suunnattu alle 65-vuotialle. Kuntokonkarien aloitusikäraja on nostettu 65 vuoteen ja yläikärajaa ei ole.

Sopivan tasoiset tunnit löytyvät nyt kaikissa tuotteissa aiempaa helpommin, sillä viikkokalenteriin on merkitty ryhmien taso joko helpoksi tai edistyneeksi. Arempikin aloittaja voi rohkeasti lähteä kokeilemaan helppoja vuoroja.

– Helpoilla äijävuoroilla pääsee turvallisesti liikunnan alkuun. Ne sopivat äijille, jotka pitävät mailaa väärinpäin kädessään ja jotka haluavat aloittaa kroppansa jumppaamisen ja huoltamisen rauhallisesti, kuvailee miesten liikuntapalveluvastaava Toni Pekkola.

– Helpot leidivuorot sopivat naisille, jotka haluavat aloittaa liikunnan rauhallisesti tai laji ei ole entuudestaan tuttu. Nyt kannattaa rohkaista mieli ja tehdä päätös käyttää aikaa itseensä. Säännöllisellä kuntoilulla on suuri vaikutus jaksamiseen ja hyvään oloon, neuvoo naisten liikuntapalveluvastaava Satu Revonsuo.

Kuntokonkarien eri lajien helpot vuorot sopivat 65 vuotta täyttäneille naisille ja miehille ilman yläikärajaa.
– Ohjaajat osaavat huomioida jokaisen osallistujan toimintakyvyn ja mm. antavat liikkeille vaihtoehtoja. Tarjolla on hyvän mielen hikipisaroita, kertoo liikuntapalveluvastaava Lotta Niemi.

Helpot vuorot sopivat myös kaikille, joilla on ylipainoa tai pieniä kremppoja. Jos taas liikunta on tutumpaa, kannattaa mennä suoraan edistyneille vuoroille, joissa meno on reippaampaa.

Helppo liikkua terveysliikuntasuositusten mukaan

Uusissa viikko-ohjelmissa lajit on jaoteltu kestävyyskunto-, kehonhuolto- ja lihaskuntotunneiksi. Jaottelun avulla on helppo liikkua terveysliikuntasuositusten mukaisesti. Kestävyyskuntoa voi kohottaa höntsäpeleissä ja ulkoilulajeissa. Leidien kehonhuoltotarjonnassa on myös tanssia ja Kunnon äijillä liikkuvuutta parantavia lajeja. Kuntokonkarien kehonhuollossa huomiota kiinnitetään myös tasapainoon. Kaikissa tuotteissa on monipuolinen lihaskuntotuntien valikoima.

Kaikissa tuotteissa voi kohtuuhintaisella kausimaksulla liikkua rajattomasti noin 30 tunnilla. Kausimaksu on turkulaisille 80 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille 120 euroa. Turkulaisten työttömien, työkyvyttömyyseläkkeellä olevien (29–65-vuotiaat), opiskelijoiden ja eläkeläisten hinta on 40 euroa. Ulkopaikkakuntalaisten vastaava hinta on 60 euroa. Turun kaupungin Tyky-ranneke käy maksuvälineenä.

Jäsenkortin voit hankkia:

  • Liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelu Kupittaalla (Blomberginaukio 4). Avoinna arkisin klo 8.15–16
  • Impivaaran uimahalli (Uimahallinpolku 4)
  • Yhteispalvelupiste Monitori Kauppakeskus Skanssi (Skanssinkatu 10)