Turun matkailuneuvonnassa järjestetään torstaina 23.8. kokeilu, jossa testataan etenkin erityisryhmille suunnattua opastamista. Myös muut neuvonnan asiakkaat ja aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita testaajiksi.

Neuvonnan kokeilussa käytössä on kohokartta, joka esittelee Aurajokivarren ympäristöstä löytyviä matkailukohteita. Kartta ja äänitoiminto on toteutettu tässä kokeilussa suomeksi ja englanniksi, jolloin kohokartta palvelee myös vieraskielisiä matkailijoita. Kuulovammaisia palvelee kartan ohesta löytyvä viittomakielinen video kartan kohteiden sisällöstä. Matkailuneuvojien avustamana käytössä on lisäksi viittomakielinen etätulkkauspalvelu Chabla. 

Chabla-sovelluksen avulla viittomakieltä käyttävä asiakas voi ottaa yhteyden tulkkiin, joka tulkkaa halutut sisällöt videopuhelun välityksellä. Sovelluksen on kehittänyt viittomakieltä käyttävä artisti ja yrittäjä Marko Vuoriheimo (Signmark).

Torstain kokeilun ajaksi matkailuneuvontaan on kutsuttu erityisryhmiä testaamaan opasteita, mutta testaajiksi ovat tervetulleita myös muut neuvonnan asiakkaat ja kaikki asiasta kiinnostuneet.

Visit Turun matkailuneuvonta sijaitsee osoitteessa Aurakatu 2 ja kokeiluaika on torstaina 23.8. kello 11–18, jolloin paikalla on myös kokeilussa neuvovaa henkilökuntaa. Kuulovammaisille suunnatun kokeilun henkilökunta on paikalla kello 18 saakka. Kohokartta on käytettävissä matkailuneuvonnassa kokeilupäivän jälkeen ensi viikon alkuun.

Matkailuneuvonnan kokeilu on osa Opastamisen ekosysteemi -hanketta, joka kuuluu laajaan 6Aika-ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on kehittää kaupunkiympäristöä muun muassa opastuksen kautta. 

Kohokartan toteuttaa Avaava Oy ja kartan viittomakielisen infon sekä Chabla-palvelun Signmark Productions Oy.