Turun kaupunki järjestää kilpailun Aurajokeen sijoitettavan ponttonirakenteisen kulttuurijokilautan toimijan ja rakennuttajan valitsemiseksi. Kulttuurijokilautta tullaan sijoittamaan Wäinö Aaltosen museon edustalle.

Liikepaikanluovutuskilpailu alkaa 27.8. klo 9.00 kilpailuohjelman ja materiaalin julkaisulla ja päättyy 3.12.2018.

Kilpailualue sijaitsee Aurajoen ja sen rantojen käytön yleisperiaatteiden mukaisella Kulttuurijoki -nimisellä alueella. Aurajoki on jaettu yleisperiaatteissa neljään alueeseen; Yläjuoksu, Vanhakaupunki, Kulttuurijoki ja Jokisatama.

Kilpailuun osallistuvat suunnittelevat kulttuurijoen alueelle sijoittuvan ponttonin rakenteen sekä ehdotuksen liikeideasta ja alueen toteutuksesta. Tarjouksessa tulee olla mukana toteutuksen kuvaus visualisointeineen. Tarkoituksena on löytää arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja toteutuskelpoinen suunnitelmia. Pääpaino on rakennelman maisemaan sovittamisessa sekä mielenkiintoisessa liikeideassa. Aurajoen rantojen yleisperiaatteiden mukaisesti alueelle voi sijoittua esimerkiksi ravintola-, kahvila-, sauna-, tai uima-allastoimintaa.

Kilpailun voittaja osallistuu alueen asemakaavan suunnitteluun Turun kaupungin kanssa. Toiminnan mahdollistava pitkäaikainen vuokrasopimus allekirjoitetaan asemakaavoituksen jälkeen.

Kilpailun voittajan valitsee arviointiraati, jonka puheenjohtajana toimii Turun kaupunkiympäristötoimialan johtaja Christina Hovi.

Kilpailuohjelma ja kilpailun asiakirjat julkaistaan 27.8.2018 klo 9.00 osoitteessa www.turku.fi/kulttuurijokilautta