Entisen laivanrakennusalustan päälle Aurajoen itärannalle rakennattava kylpylä-ravintola on etenemässä. Torstaina 9.8.2018 kokoontunut rakennus- ja lupalautakunta myönsi hankkeelle rakennusluvan. Rakennuskohde sisältää saunatilat, ulkouima-altaan ja ravintolatilan ulkotarjoilualueineen.

Vulcan Spa –nimellä valmisteltu kokonaisuus on tarkoitus rakentaa Aurajoen itärannalle Kuningatar Margareetan laiturin ja Erik Pommerilaisen rannan välissä olevan entisen laivanrakennusalustan päälle.

Turun kaupunki vuokraa rakennuspaikan Oy Vulcan Spa Ab:lle. Rakennuskohde sisältää saunatilat, ulkouima-altaan ja ravintolatilan ulkotarjoilualueineen.

Alue on teollisuushistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävä. Tulevaa rakennusta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä vapaa-aikatoimialan museopalveluiden ja kaupunkiympäristötoimialan kanssa. Suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota alueelle ominaisten rakenteiden ja rakennelmien sekä alueen luonteenomaisen ilmeen säilymiseen Turun museokeskuksen edellyttämällä tavalla.

Kylpylä-ravintolan rakentaminen pyritään aloittamaan jo tämän vuoden puolella.

Asiasanat: