Uusi Yli-Maarian koulu aloitti toimintansa 1.8.2018. Syyslukukausi toimitaan kuitenkin vielä vanhoissa tiloissa (luokat 7–9 Tommilan koulutalossa ja Rieskalähteen koulussa, luokat 1–6 Moision koulussa). Tammikuussa 2019 lähes kaikki luokat aloittavat uudessa Yli-Maarian monitoimitalossa, Ypsilonissa. Perjantaina 31.8. koulussa järjestettiin yhteinen alkustartti, jonka tavoitteena oli luoda hyvä alku yhteishengelle.


Vajaat 600 oppilasta ja 40 aikuista aloitti päivän yhteisellä alkujumpalla, jonka jälkeen yläkoulun tukioppilaat julistivat kouluun koulurauhan. Koulurauhan teemana on tänä vuonna vaikuttaminen, joka näkyy koulussa muun muassa hymyinä ja tervehdyksinä. Myös hyvä ja kannustava käytös sosiaalisessa mediassa mainittiin yhtenä esimerkkinä vaikuttamisesta. Päivä jatkui yhteisen aamun jälkeen rastikierroksella, jossa eri luokista sekoitetut ryhmät kävivät tekemässä monenlaisia tehtäviä.

Kuva: Päivän avaus huipentui hiekkakentälle kopterikameran alle, jossa oppilaat ja aikuiset muodostivat yhdessä kirjaimet Y, M ja A.

Päivä oli yhtä yhteisöllinen kuin Ypsilokin

Ypsilon on tulevaisuuden oppimis- ja kasvatusympäristö, jossa toimii noin 700 perusopetuksen oppilasta (1.–9. lk), noin 120 varhaiskasvatusikäistä, kirjasto, nuorisotoimi, kouluterveydenhuolto ja neuvola. Myös Yli-Maarian kiihdytys -päivässä oli mukana uuteen monitoimitaloon tulevia toimintoja.

– Esittelemme rastillamme kirjaston toimintaa, mutta rastillamme jokainen saa tehdä pareittain myös kahden lauseen tarinan, sanoi Joel Juuti kirjastolta.

Kuva: Reetta Kannas ja Joel Juuti.

– Päivän ohjelma on tehty niin, että se kiinnostaisi kaikkia ekaluokkalaisista yseihin. Tämän syksyn alku on tärkeää uuden koulun yhteishengen saavuttamiseksi, koska ensivaikutelma on tärkein! Nyt meillä on porukka kasassa, ja kaikkien pitää kokea olonsa hyväksi ja turvalliseksi. Kummiluokkatoiminta on yksi tärkeä toimintamalli, eli meillä esimerkiksi vitoset ovat ykkösten kummeja ja kutoset kakkosten, kertoivat rehtori Marianne Ulfstedt ja vararehtori Mia Autio.

Kuva: Koulun rehtoreiden pisteellä jokainen sai arvata tietoja rehtoreista ja tutustua heihin tarkemmin. Vasemmalla Marianne Ulfstedt ja oikealla Mia Autio.     

Idea tälle päivälle tuli opettajilta, jotka keksivät viime koulutus- ja suunnittelupäivässä yhteisen Yli-Maarian kiihdytys -tapahtuman. Tavoitteena oli saada oppilaille ja koulunväelle fiilis, että ”me olemme yhdessä YMA”. Kaikesta päätellen tämä tavoite saavutettiin kirkkaasti.

 

 

Asiasanat: