Monen urheilujoukkueen kiertolaiselämä on päättynyt Kupittaan palloiluhallin valmistuttua. Katsojatkin ovat löytäneet halliin.

– Kupittaan palloiluhallista on tullut joukkueelle koti. Treeniolosuhteet ovat priimaa, on oma pukukoppi ja punttisali. On iso juttu, että treenit, kokoontumiset ja pelit ovat aina samassa paikassa, kiittelee pelaaja Jaakko Hautamäki Turun Palloseuran Salibandyn miesten liigajoukkueesta.

Samaa mieltä on joukkuetta luotsaava TPS Salibandyn valmennuspäällikkö Jukka Ruotsalainen.
– Vakioidut olosuhteet ja hyvät oheisharjoittelutilat varmistavat sen, ettei meidän tarvitse muuttaa koko ajan harjoituspaikkoja. Oma pukuhuone auttaa pelaajia arjen ja urheilun yhdistämisessä ja keskittymään päivittäin oleelliseen.

Ruotsalainen näkee uudella kotihallilla laajempiakin vaikutuksia.
– Kotihallin avulla seuraidentiteetti ja tunneside ylipäätään seuraan ja kaupunkiin on entistä lujempi.

Suomen parhaat olosuhteet salibandyyn

Kupittaan palloiluhallin ensiluokkaisten harjoitus- ja peliolosuhteiden vaikutukset näkyvät jo nyt siinä, että joukkue on aiempaa motivoituneempi ja vapautuneempi.
– Pelaaminen on täällä hienoa. Täällähän on Suomen parhaat puitteet salibandyn pelaamiseen ja varmaan moneen muuhunkin lajiin. Lisäksi molemmilla puolin kenttää on katsomot. Se tuo fiilistä pelaamiseen ja nostaa tunnelmaa. Tulee sellainen olo, että olisi isompikin tapahtuma, suitsuttaa Hautamäki. 

Joukkue onkin saanut iloita myös aiempaa suuremmista katsojamääristä. 

– Kupittaa on turkulaisen urheilun keskus, ja ihmiset löytävät tänne selvästi paremmin kuin edellisiin pelipaikkoihin. Keskiarvo on nyt tuhannen katsojan paikkeilla, mutta uskon tulevan kauden menestyksen nostavan katsojamääriä entisestään, johon halli antaa loistavan mahdollisuuden, arvioi Ruotsalainen.

TPS valmis taistelemaan Suomen mestaruudesta

TPS:n Salibandyn miesten edustusjoukkue starttaa syksyn liigakauteen hyvin eväin.
– Onnistuimme mainiosti kevään pelaajamarkkinoilla. Työmoraali on ollut erinomainen alkukauden ajan ja uskon, että joukkue on valmis taistelemaan Suomen mestaruudesta, kun runkosarja käynnistyy syyskuun puolessa välissä, Ruotsalainen veikkaa.
Yleisölle onkin taatusti luvassa jännitystä.
– Odotettavissa on voitokasta, intohimoista salibandya, josta huomaa kuinka paljon TPS ja turkulaisuus näille pelaajille merkitsevät, vakuuttaa Ruotsalainen.

Vuoden liikuntapaikka 2018

Kupittaan palloiluhalli sai 8.6. opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän Vuoden Liikuntapaikka 2018 -palkinnon. Halli palkittiin erinomaisena esimerkkinä nykyaikaisesta, monipuolisesta ja laadukkaasta liikuntapaikkarakentamisesta. Kupittaan palloiluhallin pääkäyttäjälajit ovat futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, sulkapallo ja voimistelu.

 

Juttu on julkaistu Turkupostissa 3/2018

 

 

Asiasanat: