Turun Kaupunginteatterin Varissuo-musikaali näyttää lähiöstä puolen, johon ei ole lehtiotsikoissa totuttu. Esitys ei kerro jengien yhteenotoista tai rikollisuudesta, vaan seuraa neljän erilaisen perheen elämää paikassa, joka voisi löytyä mistä päin Suomea tahansa.

Lisätiedot ja lipunmyynti

Varissuo-musikaalin kantaesitys 7.9.2018
Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä
Liput 22–55 € (lippu.fi / 02 262 0030 / teatterin lippukassa Lippis)

Varissuo-musikaalin ovat kirjoittaneet suomiräpin pioneeri Paleface ja näytelmäkirjailija Satu Rasila.

–Meitä tekijöitä kiinnosti, millaisia ovat tavallisten ihmisten arki ja ihmissuhteet otsikoiden takana. Musikaalin toteutustapa on kuitenkin kaikkea muuta kuin arkinen: jatkamme Päänäyttämön näyttävien suurtuotantojen linjalla. Lavalla on 20 näyttelijää ja tanssijaa. Estetiikka ammentaa tämän päivän urbaanista ympäristöstä, kertoo Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki ohjauksestaan.

Episodimusikaali tästä päivästä

Kouki on itsekin asunut legendaarisen lähiön maineessa olevalla Varissuolla. Hänen ohjauksiensa listalta löytyy menestysmusikaaleja, kuten Kakola, Seili ja Viimeinen laiva. Varissuo päättää Turku-musikaalien sarjan. Se on episodimusikaali, jonka erillisissä tarinoissa on kosketuspintaa sekä nuorille että näiden vanhemmille. Uutuusmusikaali hengittää kiihkeästi nykyhetkessä ja kysyy, kuka tekee elämäsi valinnat.

–Koreografiat vahvistavat roolihahmojen tunnetilaa. Varissuon liikekieli ammentaa paljolti katutanssista ja siinä on populaarikulttuuriviitteitä. Minulla on takana varsinainen räppikesä, sillä tein koreografiat myös Cheekille ja Risto Räppääjään. Varissuossa oli kiinnostavaa nähdä, miten hienosti räppiä voi käyttää repliikkeinä, valottaa koreografi Reija Wäre

Yli 20 uutta musikaalisävellystä

Sävellyksistä vastaavat Jori Sjöroos, Tuomo Prättälä ja Jussi Vahvaselkä. Esityksessä kuullaan niin hiphopia, modernia r'n'b:ta kuin ehtaa iskelmääkin. 

Varissuo-musikaali tuo Kaupunginteatterin lavalle ennennäkemättömän määrän nuoria tekijöitä. Sen myötä koetaan myös lähivuosina teattereihin eri puolilla maailmaa levinnyttä rap-huumaa.

–Räppi ja näyttämötaidehan ovat jo lähtökohtaisesti lähellä toisiaan. Räppäri on ”taimin” eli ajoituksen mestari ja osaa kuljettaa tarinaa. Räppäri osaa myös luoda jännitteitä ja ilmentää draamankaarta. Räpin ja teatterin hitsauspisteessä on paljon hedelmällistä maaperää, jonka kaikkia mahdollisuuksia ollaan vasta löytämässä. Varissuossa tämä liitto on viety pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin Suomessa, hehkuttaa Paleface. Hän on ollut tiiviisti mukana kehittelemässä tarinakulkuja sekä harjoituttamassa näyttelijöitä riimien kanssa.