Maailman Siivouspäivä rantautuu lauantaina myös Turkuun. Ympäristöstä siivotaan roskia pois samanaikaisesti 150 maassa. Laitatko siis omat talkoot pystyyn puhtaamman ympäristön puolesta?

Turun päivän aattona, lauantaina 15.9. vietetään Maailman Siivouspäivää, jolloin ympäristöä siivotaan puhtaammaksi samanaikaisesti 150 maassa. Päivän aikana kuka tahansa voi panna pystyyn siivoustapahtuman. Turussa siivoustalkoita järjestetään ainakin Ruissalossa, Vanhalla Suurtorilla ja Aurajoen rannalla Halisten ja Koroisten välisellä alueella.

Maailman Siivouspäivä (World Cleanup Day) on saanut alkunsa Virossa vuonna 2008, ja tänä vuonna tapahtumapäivä on myös osa Viron 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Suomessa Siivouspäivä järjestetään nyt ensimmäisen kerran ja siihen liittyviä tapahtumia on järjesteillä Turun lisäksi ainakin Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Omasta siivoustapahtumasta voi ilmoittaa Siivouspäivän nettisivuilla, josta löytyy luettelo kaikista ilmoitetuista tapahtumista.

Turkulaisten on hyvä myös muistaa, että omaehtoisia siivoustalkoita voi järjestää milloin tahansa. Talkoista kannattaa ilmoittaa kaupungille palautepalvelun kautta, jolloin kaupunki voi tukea järjestelyä mm. työvälineitä lainaamalla.