Elämyskeskuksen kilpailutyöt ovat esillä maanantaista 17.9. alkaen tapahtumakeskus Logomossa ja vierailukeskus Joessa.

Tutustu kilpailutöihin

  • 17.9.-8.10. työt ovat näytteillä Vierailukeskus Joessa arkisin kello 10-18. 
  • 17.9.-8.10. Logomossa MOVE1-salissa arkisin kello klo 9-16, paitsi pe 21.9. klo 10-13 ja 3.10. klo 14-16, jolloin tila on muussa käytössä.
  • Kilpailutyöt ovat esillä myös Ratapiha-hankkeen sivuilla www.turkuratapiha.fi

Kaikilla töiden esittelyfoorumeilla on mahdollisuus jättää palautetta ehdotuksista. Palaute kootaan palkintolautakuntaa ja jatkovalmistelua varten.

Arkkitehtikilpailun järjesti Elämyskeskusta suunnitteleva Turun Ratapihan Kehitys Oy yhteistyössä Turun kaupungin sekä VR-Yhtymän kanssa. Kutsukilpailussa toimistojen tuli luoda malli Ratapihalle tulevan Elämyskeskuksen arkkitehtuurista, massoittelusta sekä toiminnallisista, kaupunkikuvallisista ja liikenteellisistä ratkaisuista.

Kilpailuun kutsuttiin 5 ansioitunutta arkkitehtitoimistoa Turusta ja Helsingistä, toimistot ovat:

  • Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy
  • Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy
  • PES-Arkkitehdit Oy
  • Schauman Arkkitehdit Oy ja Schauman & Nordgren Architects Oy
  • Sigge Arkkitehdit Oy

Kilpailun tarkoituksena oli löytää arvokkaalle rakennuspaikalle arkkitehtuuriltaan ja kaupunkitilalliselta sovitukseltaan korkeatasoinen ja kiinnostava idea Turun Ratapiha -hankkeen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi. Lisäksi kilpailulta haettiin uudenlaisia ideoita ja vertailukelpoisia ratkaisuvaihtoehtoja hankkeen toteuttamiseen. Arkkitehtikutsukilpailun Tilaaja oli Turun Ratapihan Kehitys Oy, kilpailun operatiivisesta johtamisesta vastasi hankekehittäjä GSP Group Oy.

Kilpailutyöt esillä ensimmäistä kertaa Turun päivänä

Turun päivän kunniaksi kilpailutyöt olivat esillä ensi kertaa sunnuntaina 16.9. Turun kaupungintalolla. Maanantaista 17.9. alkaen viiden toimiston työt ovat näytteillä Vierailukeskus Joessa ja Logomossa kolme viikkoa. Työt ovat nähtävillä Logomossa MOVE1-salissa arkisin kello klo 9-16 ja vierailukeskus Joessa arkisin kello 10-18.

- Haluamme, että kaupunkilaiset pääsevät helposti tutustumaan arkkitehtitoimistojen ideoihin ja ajatuksiin keskeisen paikan kehittämiseksi, sanoo Turun Ratapihan Kehitys Oy:n projektijohtaja Ilkka Kilpimaa.

Kilpailutyöt ovat esillä myös Ratapiha-hankkeen sivuilla www.turkuratapiha.fi viimeistään sunnuntaina 16.9. Kaikilla töiden esittelyfoorumeilla on mahdollisuus jättää palautetta ehdotuksista. Palaute kootaan palkintolautakuntaa ja jatkovalmistelua varten.

Arkkitehtikilpailun voittaja on tarkoitus valita lokakuussa 2018. Turun Ratapiha -hanke neuvottelee arkkitehti- ja pääsuunnittelun toimeksiannosta kilpailun voittajan kanssa heti kilpailun ratkettua ja tämän jälkeen ensisijaisena tavoitteena on suunnittelutoimeksianto kilpailun voittajan kanssa.

Turun Ratapiha on matkailun, konserttien, kulttuurin, musiikin, elämysten, elektronisen urheilun, liikunnan sekä arjen palvelujen, työn ja asumisen kaupunkikeskittymä. Hankkeen arkkitehtuurikilpailussa kilpailijoiden tuli ottaa huomioon monipuolinen palvelutarjonta sekä hankkeen toiminnallisuus yhdistämään ratapiha-alueen erottamia kaupunginosia toisiinsa.