Pukkilan vanhan teollisuusalueen kaavoituksen tavoitteet hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa tiistaina 18.9. Asemakaavanmuutoksen aluetta on laajennettu aikaisemmista suunnitelmista liikenneverkon kehittämisvaihtoehtojen johdosta.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Pukkila

Pitkämäen ja Kähärin kaupunginosiin on valmisteilla asemakaavan muutos, jonka tavoitteena on vajaakäytössä olevan teollisuusalueen muuttaminen pääasiassa asumiseen. Kaavatyö on käynnistynyt kesällä 2017, jolloin osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkittiin lautakunnassa tiedoksi. Tämän jälkeen on tullut esille tarve selvittää laajemmin alueen liikenneverkon kehittämistarpeita ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Asemakaavan aluetta onkin laajennettu koskemaan myös Pitkämäenpuistoa, Kylänalustanpuistoa, Tommilanpuistoa ja Satakunnantiehen rajautuvaa AM-korttelia.

Tavoitteena on luoda uusi keskusta-alueeseen kiinnittyvä asuinalue vähintään 2000 asukkaalle. Samalla tutkitaan alueen soveltumista korkeaan rakentamiseen.

Lautakunta hyväksyi kaavoituksen tavoitteet ja merkitsi osallistumis- ja arviointisuunnitelman tiedoksi.

Asemakaavan- ja tonttijaonmuutosehdotus; Tyyssija, Nummi

Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on opiskelijoiden tarvitsemien palvelujen kehittäminen Ylioppilaskylän alueella sekä opiskelija-asuntojen rakentaminen. Alueelle osoitetaan rakennusoikeutta 10000 kerrosneliömetriä enintään nelikerroksiselle asuin- ja liikerakentamiselle. Alueelle arvioidaan muuttavan noin 210 asukasta.

Kaava-alue sijaitsee Turun ylioppilaskylän länsiosassa rajautuen Inspehtorinkatuun ja opiskelija-asuntokortteleihin. Alue on osa Turun läntisen ylioppilaskylän valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuurihistoriallista ympäristöä, mikä on otettava huomioon suunnittelussa.

Lautakunnalle esitettiin, että ehdotus viedään kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Asia jäi kokouksessa pöydälle.

Pöydältä käsittelyyn tulevia asioita

Asemakaavanmuutosluonnos, Haritun koulutontti

Asemakaavanmuutoksella koulutontti muutetaan asumiskäyttöön. Alueelle arvioidaan tulevan n. 270 uutta asuntoa, 500 asukasta ja palvelutaloon 120 asukaspaikkaa. Lautakunta hyväksyi kaavaluonnos laadittavan kaavaehdotuksen pohjaksi.

Yleiskaava 2029 -luonnos

Kaupungin kestävää kasvua edistävä Yleiskaava 2029 -luonnos on valmistunut. Luonnos sisältää keskustan liikennesuunnitelmaluonnos, joka esitetään hyväksyttäväksi jatkosuunnittelun pohjaksi.

Lautakunnalle ehdotettiin, että luonnos viedään kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunginhallitus päättää hyväksytäänkö luonnos laadittavan yleiskaavaehdotuksen pohjaksi. Kaupunginhallitus päättää myös luonnoksen asettamisesta julkisesti nähtäville ja lausuntojen pyytämisestä. Asia jäi kokouksessa pöydälle.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018