Turku esittäytyy laajalla rintamalla Tukholmassa tiistaina 25.9.2018. Koko päivän kestävässä Turku-päivässä (Åbodagen) tuodaan näyttävästi esiin Turun hyviä käytäntöjä elinkeinoelämän ja kulttuurin piiristä.

Turku ja Turun seutu ovat tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvavat talousalueet. Turun huomio kiinnittyy siksi Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan, jonka talouspotentiaali tarjoaa Turulle loistavat mahdollisuudet entistä laaja-alaisempaan kasvuun ja innovaatioiden kehittämiseen.

Tukholma on Turulle erityisen tärkeä yhteistyökumppani ja luonnollinen elinkeinoelämän yhteistyöfoorumi. Kaupunkeja yhdistää mittava historiallinen, kulttuurinen ja taloudellinen menneisyys ja myös tulevaisuus. Turku haluaa vahvistaa ja kasvattaa kaupunkien välistä yhteistyötä sekä luoda elinkeinoelämän ja kulttuurisektorin toimijoille uusia mahdollisuuksia yhteisten projektien luomiseksi.

Turku ja Lounais-Suomen alue Suomen yhtenä merkittävämpänä vienti- ja tuontiteollisuuden keskittymänä haluaa profiloitua Tukholman tärkeäksi kauppakumppaniksi Suomessa.
- Turun seudun kasvua siivittää parhaillaan positiivinen rakennemuutos. Alueen elinkeinoelämän veturialojen meriteollisuuden, autoteollisuuden ja korkean teknologian teollisuuden investointinäkymät ovat hyvät ja niiden kerrannaisvaikutukset ulottuvat läpi koko kaupungin, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Turku-päivän ohjelma sisältää rinnakkaisia seminaareja, joiden aihepiirit koskettavat elinkeinoelämää (mm. bio- ja kiertotaloutta sekä lääkekehitystä ja diagnostiikkaa), Smart City -konseptia ja kulttuuria. Illalla Turku-päivä jatkuu Suomen suurlähetystön vastaanotolla.

Seminaarien esiintyjiin kuuluvat mm. Supercellin perustaja Mikko Kodisoja, Sandvikin Oy:n Load and Haul -yksikön toimitusjohtaja Mats Eriksson ja PerkinElmer Wallac Oy:n toimitusjohtaja Anna Godenhjelm. Iltatilaisuudessa suurlähetystössä on mukana myös pankkiiri ja teollisuusmies Jacob Wallenberg.

Paikalla on lisäksi eturivin näyttelijöitä ja elokuvatuottajia molemmista maista ja tapahtumassa esitellään ehdotus yhteistuotannosta.

Twitter: #ÅbodagenSthlm
Turku-päivän ohjelma (englanniksi)