Lukeminen on meille kaikille jokapäiväistä, sillä kirjoitettua tekstiä löytyy kaikkialta. Mutta milloin viimeksi tartuimme kirjaan ja luimme lapselle tai lapsen kanssa? Lokakuu on Turussa lukukuu, jolloin kaikkia turkulaisia kannustetaan lukemaan ja vinkkaamaan lukemastaan muille.

Koko Turku lukee

Kampanjaan voi osallistua sosiaalisessa mediassa hashtageillä:
#kokoturkulukee
#helaåboläser

Koko Turku lukee on osa kansainvälistä hanketta Open the Door for Reading

Turun kaupunginkirjasto kannustaa joka ikistä turkulaista lukemaan ja erityisesti lukemaan lapsille ääneen.

– Toivomme kaikkien osallistuvan kampanjaan jakamalla vinkkejä hyvistä kirjoista. Tavoitteena on, että saisimme turkulaiset tekemään yhteensä 100 kirjavinkkiä sosiaaliseen mediaan. Vinkin teko on helppoa: avaa some-tilisi, aseta postaus julkiseksi, ota kuva kirjasta, kerro muutamalla sanalla, miksi valitsit juuri sen kirjan ja lisää loppuun hashtag: #kokoturkulukee tai #helaåboläser, kertoo kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Sanna Hernelahti.

– Aikuisilla on iso rooli siinä, millaista lukemisen esimerkkiä he lapsille näyttävät. Ne lapset, joille on luettu, ovat itsekin innokkaampia lukemaan. Ääneen lukeminen on hyvä tapa kehittää lapsen lukutaitoa, jatkaa Hernelahti.

Kampanjaa tukee näyttelijä Thomas Dellingerin ääneenlukukiertue, joka alkaa 1.10. pääkirjaston lasten osastosta Saagasta ja käy lokakuun aikana läpi kaikki lähikirjastot. Dellinger lukee kiertueellaan H.C. Andersenin klassikkosatua Ruma ankanpoikanen.

Koko Turku lukee on Turun kaupunginkirjaston, kaupungin varhaiskasvatuksen ja neuvoloiden, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen kampanja.