Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi omalta osaltaan yleiskaavaluonnoksen ja hulevesimaksun perusteet tiistaina 25.9. Muista asioista pöydälle jäi mm. uuden koulurakennuksen Sirkkalan koulun sisäpihalle mahdollistavaa asemakaava.

Yleiskaava 2029 luonnos

Lautakunta hyväksyi omalta osaltaan yleiskaava 2029 -luonnoksen laadittavan kaavaehdotuksen pohjaksi. Seuraavassa vaiheessa luonnosta käsittelee kaupunginhallitus, joka päättää myös luonnoksen asettamisesta nähtäville lausuntoja varten.

Lautakunta teki pohjaehdotukseen tarkennuksia. Tarkennukset koskevat Kupittaanpuistoa ja Mälikkälä-Kuninkojan aluetta.

Yleiskaavaluonnokseen sisältyvän keskustan liikennesuunnitelmaluonnoksen osalta lautakunta päätti, että suunnittelua jatketaan siltä pohjalta, että yksityisautoilu sallitaan Tuomiokirkkosillalla ja Aninkaistenkadulla. Auransillan osalta asia ratkaistaan myöhemmin saatujen kokemusten perusteella.

Hulevesijärjestelmän vaikutusalue ja hulevesimaksun määräytyminen

Lautakunta esitää kaupunginhallitukselle, että hulevesimaksua ruvetaan perimään kaikilta asemakaava-alueiden kiinteistöiltä muutamia erillisiä alueita lukuunottamatta kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Taksa perustuu kiinteistön koon ja käyttötarkoituksen perusteella määräytyvään kertoimeen. Maksulla kerättävät tulot käytetään hulevesijärjestelmän suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

Lautakunta täydensi pohjaehdotusta siten, että Vauramäen aluen rajattiin maksun ulkopuolelle.

Asemakaavan- ja tonttijaonmuutosehdotus; Tyyssija, Nummi

Alueelle osoitetaan rakennusoikeutta 10000 k-m2 enintään nelikerroksiselle asuin- ja liikerakentamiselle. Alueelle arvioidaan muuttavan noin 210 asukasta. Alue on osa Turun läntisen ylioppilaskylän valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuurihistoriallista ympäristöä. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen, jonka mukaan asemakaavamuutos viedään kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavanmuutosehdotus Sirkkalan koulu

Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan uuden koulurakennuksen toteuttaminen Sirkkalan koulun ja Sirkkalabackenin koulun tontille. Uusi rakennus tulee purettavan ja osittain jo puretun rakennuksen tilalle.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavanmuutosehdotus viedään kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutosehdotus Fasaaninkatu, Pääskyvuori

Suunnittelualue sijaitsee Littoistentien varrella keskustan ja Varissuon välissä. Tavoitteena on, että alueelle voidaan sijoittaa liikerakentamisen lisäksi asuinrakentamista ja lasten päiväkoti. Alueelle tulee 4-7 kerroksisia kerrostaloja, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 9955 kerrosalaneliömetriä.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavanmuutosehdotus viedään kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Liikennevalot Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteykseen

Lautakunta hyväksyi liikennevalosuunnitelma, joka koskee Uudenmaantien ja Kupittaankadun risteystä. Risteyksessä Uudenmaantien ylittävällä suojatiellä esiintyy melko yleisesti epäselviä ja vaikeasti ennakoitavia kadunylitystilanteita. Liikennevalot selkeyttävät toimintaa risteyksessä ja lisäävät turvallisuutta. Autoille uudet liikennevalot eivät aiheuta merkittäviä lisäviivytyksiä.

Kokouksen asiat netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018

Asiasanat: