Kaupunginjohtaja kylässä -kierrokset jatkuvat syksyllä ja ensi vuonna eri puolilla Turkua. Vierailuilla Minna Arve tutustuu kunkin alueen ajankohtaisiin asioihin ja tapaa asukkaita.

Kommentoi ja seuraa kyläilyjä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kjkylässä!

Kaupunginjohtajan tulevat vierailut löydät osoitteesta: turku.fi/kjkylassa

Seuraavaksi Arve kyläilee Lausteella 11.10. ja Hirvensalossa 27.11. ja Halisissa 21.1.2019. Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja paikalle toivotaan kaikenikäisiä kaupunkilaisia.

- Kaupunginjohtajan on tunnettava kaupunkinsa asukkaat – tulen siis teille kylään. Asukasvuoropuheluun tarvitaan uusia kokeiluja, jotta Turku on nyt ja tulevaisuudessa kaikille hyvä paikka elää, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sanoo.

Kaupunginjohtajan on tunnettava kaupunkinsa asukkaat – tulen siis teille kylään.

Jokaisen #kjkylässä -vierailun ohjelma ja sisältö on aina omanlaisensa, sillä ne muodostetaan aluekohtaisesti ja yhteistyössä eri paikallistoimijoiden ja asukasryhmien kanssa. Kaikilla vierailuilla on kaupunginjohtaja Minna Arveen lisäksi mukana asiantuntijoita Turun kaupungin eri toimialoilta keskustelemassa sekä vastaamassa asukkaiden kysymyksiin.

Yhteistyössä Turusta Suomen paras kaupunki asua

Eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisy on Turun kaupungin keskeisimpiä strategisia tavoitteita. Huhtikuussa 2018 päivitetyn strategian mukaan 800 vuotta vuonna 2029 täyttävä Turku on lähiöpolitiikan edelläkävijä, jossa asuvat Suomen suurten kaupunkien tyytyväisimmät asukkaat. Siksi myös kaupungin eri alueiden ja lähiöiden eriarvoistumiseen, viihtyisyyteen ja palvelutarjontaan aiotaan puuttua entistä tehokkaammin yhteistyössä asukkaiden kanssa.

Turun kaupungin aluetyö tukee aktiivisuuden lisäämistä Turun eri alueilla. Kaupunginjohtaja kylässä -vierailut ovat myös osa Turun kaupungin vuonna 2017 käynnistämää laajamittaista aluetyötä, jonka tarkoituksena on koota yhdistykset, yhteisöt ja asukkaat suunnittelemaan ja toteuttamaan kunkin Turun alueen tulevaisuutta yhteisten strategisten tavoitteiden mukaisesti.