Turun nuorisopalveluissa pidetään marraskuussa hygieniapassikoulutus ja työturvallisuuskorttikoulutus 16–29-vuotiaille. Molemmat kortit ovat hyödyllisiä monenlaisissa töissä ja työnhauissa.

Työturvallisuuskorttikoulutus pidetään keskiviikkona 21.11. Koulutuksen päättää kirjallinen testi, jonka hyväksytysti läpäisseille myönnetään viisi vuotta voimassa oleva työturvallisuuskortti.

Hygieniapassikoulutus on torstaina 29.11. Koulutuksen päätteeksi pidetään testi, jonka hyväksytysti läpäisseille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva hygieniapassi. Molemmat koulutukset ovat Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Monet työnantajat esimerkiksi teollisuus- ja rakennusalalla vaativat työturvallisuuskorttia työntekijöiltään. Hygieniapassia taas tarvitaan esimerkiksi kahviloissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä, kioskeissa, pikaruokaravintoloissa, elintarvikemyymälöissä, päiväkodeissa, vanhustenhoidossa ja elintarvikkeita valmistavissa tehtaissa. Ensi kesän kesätyöpaikkojen haku alkaa loppuvuodesta, joten nyt on hyvä hetki hoitaa korttiasiat kuntoon.

Molemmat koulutukset maksavat 10 euroa. Mukaasi kursseille tarvitset henkilöllisyystodistuksen, esimerkiksi passin tai ajokortin.