Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 9.10. Kokouksessa käsiteltiin mm. asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa pienkerrostalojen rakentamisen Nummenmäelle. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen. Borenpuistoon hyväksyttiin uuden ravintolan rakentaminen.

Näkymä Vanhalta Hämeentieltä, Arkkitehtitoimisto C & CO Oy

Asemakaavanmuutosehdotus Tammitien kulma

Asemakaavanmuutosta on suunniteltu alueelle, joka sijoittuu Vanhan Hämeentien, Tammitien ja Hakakadun rajaamaan kortteliin Nummenmäellä. Muutos mahdollistaa 2 - 5 kerroksisten kerrostalojen rakentamisen alueelle. Kokonaisrakennusoikeus on n. 31700 k-m². Alueelle arvioidaan tulevan n. 530 asuntoa ja niihin n. 650 asukasta.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavan muutosehdotus viedään kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutosehdotus Sirkkalan koulu

Lautakunta hyväksyi osaltaan asemakaavanmuutoksen, joka tekee mahdolliseksi uuden koulurakennuksen toteuttamisen Sirkkalan koulun ja Sirkkalabackenin koulun tontille. Alueen kahden muun tontin käyttötarkoitusmerkintää muutetaan siten, että pääasiallisena käyttötarkoituksena ovat asuin-, liike- ja toimistotilat. Myös yleiset palvelu-, kokoontumis- ja hallintotilat sekä ympäristövaikutuksiltaan vastaavat tuotantotilat ovat mahdollisia. Voimassa olevassa asemakaavassa suojellut rakennukset säilyvät suojeltuina.

Asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyy lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Uusi ravintolarakennus Borenpuistoon

Lautakunta myönsi poikkeamispäätöksen, joka mahdollistaa uuden ravintolarakennuksen rakentamisen Borenpuistoon. Ravintola toteutetaan tolppien varaan nykyisen mutterimallisen grillin paikalle Linnankadun ja Koulukadun risteyksessä puita kaatamatta. Purettavan rakennuksen pinta-ala on noin 30 kerrosalaneliötä ja uuden ravintolarakennuksen pinta-ala on noin 90 k-m².

Asemakaavanmuutosehdotus Fasaaninkatu, Pääskyvuori

Suunnittelualue sijaitsee Littoistentien varrella keskustan ja Varissuon välissä. Tavoitteena on, että alueelle voidaan sijoittaa liikerakentamisen lisäksi asuinrakentamista ja lasten päiväkoti. Alueelle tulee 4-7 kerroksisia kerrostaloja, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 9955 kerrosalaneliömetriä. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018

Asiasanat: