Asukkaiden toiveesta viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä on lisätty Halisissa tarjoamalla enemmän vapaa-ajan toimintaa alueella. Viime elokuussa käynnistynyt Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan Asukastoimintaa ja kohtaamisia Halisiin -projekti tukee asukkaiden osallisuutta, luo mahdollisuuksia arjen kohtaamisille ja tutustuttaa vapaa-ajan palveluihin.

– Halisten asukkailla on tänä syksynä mahdollisuus tavata toisiaan monenlaisen tekemisen parissa. Vaihtuvat työpajat ja aktiviteetit sopivat kaiken ikäisille asukkaille ja ovat osallistujille maksuttomia. Kokoonnumme kerran viikossa keskiviikkoiltaisin Halisten nuorisotila Huudissa, kertoo kulttuurikoordinaattori Miia Ylijoki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

– Työpajat eivät vaadi ennakkotaitoja, sillä mukana on aina ohjaajia. Vapaa-aikatoimialan yhteistyö alueen toimijoiden kanssa tuo kaupunkilaisille lisää monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Syksyn ohjelmassa on muun muassa musiikkimaalausta, jouluaskartelua ja -leivontaa. Järjestämme myös koko perheen konsertteja, Ylijoki jatkaa.

Halisten ohjelma löytyy Turun tapahtumakalenterista: turkukalenteri.fi haulla kohtaamisia Halisiin.

Mukana toiminnan järjestämisessä ovat kaikki kaupungin vapaa-aikatoimialan palvelualueet ja syyskaudella paikallisista toimijoista muun muassa SPR, StepEurope ry, Elävän Kulttuurin Koroinen ry, Opetuskoti Mustikka ja Suomen Partiolaiset. Projekti kestää ensi vuoden kesäkuuhun asti.