Turun Telakkarannalle myönnettiin vuoden 2018 Kestävä Kivitalo-palkinto tunnustuksena asuinalueen suunnittelusta, toteutuksesta ja ohjauksesta paikallarakentamisen hyviä perinteitä vaalien.

Turun Telakkarannassa on vanhan satamanosturin kohdalla oleva teollisuuskiinteistö muutettu loft-asunnoiksi ja sen viereen, kuvassa etualalla on valmistumassa alueen ensimmäinen, seitsemän kerrostalon kortteli. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio ja Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy

– Vanhan ja uuden rakennuskannan ulkoarkkitehtuurin ajallisesta erilaisuudesta huolimatta Telakkarannan asuinalue muodostaa tyylikkään ja yhtenäisen kokonaisuuden, Kestävä Kivitalo -ryhmän puheenjohtaja Pentti Lumme toteaa palkinnon perusteluissa.

Palkinnon perusteluissa todettiin myös alueen asemakaavoituksen keskeinen rooli alueen toteuttamisessa. Telakkarannan asemaavan laati kaavoitusarkkitehti Iina Paasikivi Turun kaupungilta.

Lisää palkinnosta ja perusteluista Kestävä kivitalo –yritysryhmän nettisivulta 

Kestävä Kivitalo -palkinto

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Toiminnalle luotiin suuntaviivat vuonna 1994 Rudus Oy:n (silloinen Lohja Rudus) aloitteesta.

Vuoden 2018 palkinnon saivat Turun Telakkarannan toteuttajat.