60-64-vuotiaat työttömät työnhakijat saivat valtavan määrän huomioitavaa ja kiinnostavaa tietoa eläkkeistä infotilaisuuksissa, joita järjestetään kaikkiaan kahdeksan eri kertaa 800 kutsutulle loka- ja marraskuussa. Nyt järjestetyt tilaisuudet ovat jatkoa kevään tilaisuuksille.

Tietolähteitä:

www.tyoelake.fi

www.etk.fi

www.keva.fi

Eläketurvakeskuksen yhteystiedot

puhelin: 029 411 2110

Eläketurvakeskuksen asiantuntija Minna Virtasen esitelmässä kuultiin taustalla olevien eläkeratkaisujen merkityksestä ja syistä. Tutuksi tuli elinikäkerroin ja miksi se on pienentynyt aina viime vuosiin saakka. Mitä ovat vanhuuseläke tai leskeneläkkeen määräytymisperiaatteet.

Virtanen ei luvannut suoraa vastausta jokaiselle antaa, sillä tilanne voi olla kovin erilainen. Varhennettu vanhuuseläke herätti ansaitusti kiinnostusta.

-Toisen mielestä uudistus on täysi susi ja toiselle taas lottovoitto, kuvaili Virtanen.

Esitelmöitsijä sai kiitosta selkeydestään. Voimakkaat aplodit ja kommentit olivat positiivisia. Leena Järvinen oli yksi kutsutuista. Hän kertoo, että oli saanut jo kutsukirjeestä pontta hakea ratkaisua omiin kysymyksiinsä.

- Paljon tulee puhuttua samanikäisten kavereiden kanssa, mutta elämäntilanteet eivät ole samanlaiset. Nyt selvisi enemmän. Olin riemusta ratketa, kun selvisi mitä minun pitää tehdä. Onko vielä parempi ratkaisu olemassa. Tietoa sain täältä, mutta tarvitsen varmasti lisää, pohti Järvinen.

Olin riemusta ratketa, kun selvisi mitä minun pitää tehdä.

Lisää tietoa saakin soittamalla esimerkiksi Eläketurvakeskuksen neuvojille.

TE-keskuksen virkailijoille tapahtuma toi värinää pari kertaa päivässä, kun kaikkien tilannesuunnitelma päivitettiin. Usein muuttunut työtilanne jää asiakkailta ilmoittamatta ilman sopivaa ponninta.

Suunnitelmien päivitykset tehtiin sujuvasti heti esitelmän jälkeen. Tunnelma oli leppoisa kahvia juodessa. Asiakkaat saivat lisää tietoa Työpisteen, Kelan, sosiaali- ja terveys- sekä vapaa-ajanpalveluiden pisteistä.