Pohjoismaista Arkistojen päivää vietetään tiistaina 13.11.2018. Turun kaupunginarkistossa päivään osallistutaan esittelemällä arkistoa arkistomakasiineihin järjestettävillä kierroksilla.

Arkistojen päivällä halutaan muistuttaa kansalaisia arkistojen merkityksestä tiedon säilyttäjinä, yhteiskunnan muistina ja kulttuurilaitoksina. Arkistojen päivää on vietetty Pohjoismaissa vuodesta 1998 lähtien marraskuun toisena lauantaina ja Suomi on ollut mukana vuodesta 2002.

Arkistojen päivällä on vuosittain valtakunnallinen teema, joinakin vuosina myös yhteinen teema kaikissa Pohjoismaissa. Tänä vuonna Arkistojen päivän teema on Arkistot, yhteinen kulttuuriperintömme. Teema liittyy Euroopan kulttuuriperintövuoteen.

Teemoilla halutaan tuoda esille arkistojen monimuotoisuutta, vaihtelevia sisältöjä ja tunnesiteitä menneen ja nykyhetken välillä. Teeman käyttö ei ole sitovaa vaan Arkistojen päivän aiheet ja muodot voi valita oman arkiston tai oman alueen tarpeen ja kiinnostuksen mukaan.

Turun kaupunginarkisto on osallistunut tapahtumaan sen alusta asti. Näiden vuosien aikana olemme näyttelyissä esitelleet erilaisia arkistoaineistojamme, kuten kansakoulujen, Kupittaan alueen sekä puistojen, torien ja raitiotielaitoksen historiasta kertovia arkistolähteitä. Olemme myös aiemminkin esitelleet kaupunginarkistoa arkistokierroksilla.

Tervetuloa Turun kaupunginarkistoon (Puolalankatu 5, 1. krs) tiistaina 13.11.2018. Kierrokset klo 10, 12, 14 ja 16. Vapaa pääsy.