Valoa syksyyn messut loivat nimensä mukaisesti hyvää mieltä muuten harmaaseen päivään. Nuoria kutsuttuja ja opiskelijaryhmiä oli paikalla isoin joukoin heti aamulla. Tilana kaupunginteatteri oli otollinen. Tunnelma oli hyvä ja fiilis korkealla loppuun asti.

Nuorten messut toi Valoa syksyyn

Valoa syksyyn messut loivat nimensä mukaisesti hyvää mieltä muuten harmaaseen päivään. Nuoria kutsuttuja ja opiskelijaryhmiä oli paikalla isoin joukoin heti aamulla. Tilana kaupunginteatteri oli otollinen. Tunnelma oli hyvä ja fiilis korkealla loppuun asti.

Kutsutuista kahdestatuhannesta noin puolet oli tullut paikalle katsomaan työpaikkoja, koulutusmahdollisuuksia ja tietysti Michael Monroeta.

Monroen haastattelut eivät jättäneet kylmäksi. Monroen kertoi elämästään ja valinnoistaan kaunistelematta. Kotiväki toivoi vielä silloinkin, kun Matti eli Michael oli jo saavuttanut mainetta, että hän menisi opiskelemaan ja hommaisi ”oikean” ammatin. Tähti itse muistutti, että loppujen lopuksi hän on tavallinen ihminen.

- Tie ei ollut helppo, mutta en kadu mitään. Sanonkin kaikille, että tehkää mitä haluatte ja mistä pidätte, mikä tuntuu oikealta. Tekemällä oppii ja jos on kiinnostunut, niin oppii aina lisää, sanoi Monroe haastattelussa.

Mike on esimerkki intohimosta ja periksiantamattomuudesta. Hän on saanut tehdä leipätyönsä unelma-ammatissaan rock-laulajana. Unelma syntyi jo niinkin varhain kuin 9 vuotiaana.

Monroe on asunut Tukholmassa, Lontoossa ja New Yorkissa. Mikä vetää Turkuun?

- Turku on hieno paikka. Ihmiset ovat mukavia, Aurajoki ja vanhat talot kauniita, hyvä viba, luettelee Monroe.

Turku on hieno paikka. Ihmiset ovat mukavia, Aurajoki ja vanhat talot kauniita, hyvä viba, luettelee Monroe.

Yleinen vaikutelma oli, että nuoret hakivat ja saivat eri pisteistä neuvoja ja apua. Aina on arempiakin ihmisiä, mutta varmasti heillekin tarttui jotain tilaisuudesta. Ainakin sellainen tuntuma, että on löydettävissä asioita ja tahoja, jotka ovat heitä varten.

Näytteilleasettajia oli paikalla 60. Yritykset saivat hyviä kontakteja. Esimerkiksi PromotionPoint Oy:n ständin Markus Gråsten ja Tommi Sirviö olivat jo keväällä messuilla ja nyt toistamiseen. He olivat tyytyväisiä saamaansa antiin. Oppisopimuksen tietoiskut vetivät hyvin ihmisiä.

Suomalaisilla on paha tapa väheksyä itseään kuten Monroe asian ilmaisi, mutta olemme kenties hitaasti lämpiäviä tai pidättyväisiä. Termi ”hyvä tyyppi”, joka nyt tuntuu olevan in, täyttyi varmasti kaikkien kävijöiden kohdalla jollain tavalla. Etsikkoaika voi joskus venyä pitkäksi. Etsikkoajan lyhentämistä varten ovat esimerkiksi Työpiste, Turun Ohjaamo, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto sekä Turun Oppisopimustoimisto, jotka toimivat messujen järjestäjinä.