Entisen kaupunginpuutarhan alueen kehittämisen ideoimiseksi tähtäävään kilpailuun valittiin neljä työryhmää, joista kultakin on saatu nimimerkillä varustettu ehdotus. Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä Sinisessä kammarissa tiistaina 27.11.2018 klo 15.30–18.00 sekä kilpailun verkkosivuilla.

Peltolan kaupunginosassa Uudenmaankadun varrella sijaitsevan entisen kaupunginpuutarhan alueen kehittämiseksi järjestettyyn ilmoittautumiskutsukilpailuun on valittu neljä arkkitehtitoimistoa/työryhmää. Työryhmät ovat kukin jättäneet nimimerkillä varustetun kilpailuehdotuksensa.

Kilpailuun valitut arkkitehtitoimistot/työryhmät: 

  • Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik 
  • Yhteenliittymä Kangas & Vuorinen Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson 
  • Työryhmä Arkkitehdit MY, Himla Arkkitehdit ja Ramboll Oy
  • UKI Arkkitehdit Oy

Työryhmien kilpailuehdotukset ovat nimeltään Havina, Quadrifolia, Tähkäpää ja Kasvutarha. Kilpailuehdotusten tekijätiedot ovat julkisia vasta kilpailun ratkaisun jälkeen. Kilpailun tulos pyritään julkaisemaan keskiviikkona 12.12.2018.

Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä Sinisessä kammarissa (os. Uudenmaantie 45) tiistaina 27.11.2018 klo 15.30–18.00 sekä kilpailun verkkosivuilla www.turku.fi/kaupunginpuutarhanalue.

Kilpailun järjestäjät toivovat kilpailutöistä kommentteja erityisesti alueen lähiasukkailta. Kilpailuehdotuksista voi antaa palautetta sekä Sinisen kammarin tilaisuudessa että kilpailun verkkosivulla.

Tavoitteena ympäristöönsä hyvin sopiva asuinalue

Suunnittelukilpailun tavoitteena on muuttaa noin 11 hehtaaria käsittävän alueen maankäyttö asuntorakentamisen mahdollistavaksi ja tehostaa Uudenmaantien varren maankäyttöä kaupungin strategisten tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on myös alueen hyvä saavutettavuus, sujuvat liikkumisjärjestelyt, sekä kävely- ja pyöräily-yhteydet keskustaan.

Rakentamisen tulee sopia yhteen vanhan ympäristön kanssa. Kilpailijoiden on otettava suunnittelussa huomioon kilpailualueella sijaitsevat suojellut rakennukset sekä alueen rajoittuminen Skanssinmäen hautausmaa-alueeseen, joka kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti arvokkaisiin rakennetun ympäristön kokonaisuuksiin. 

Ilmoittautumiskutsukilpailun ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja TKU-Rakennus Oy.

www.turku.fi/kaupunginpuutarhanalue