Ekumeenisen joulun teemana on tänä vuonna ”Sopu sijaa antaa”. 12.12. järjestettävässä tilaisuudessa nostetaan esille erityisesti syrjäytymisen ja eriarvoistumisen ehkäiseminen. Humanitaarisen viestin tuojaksi Turun tuomiokirkossa jo 25. kerran pidettävään tilaisuuteen on kutsuttu rap-artisti ja kirjailija Karri Miettinen alias Paleface.

Info:
Ekumeeninen joulu Suomen Turussa keskiviikkona 12.12.2018 klo 18, Turun tuomiokirkko

Tilaisuus televisioidaan, joten kirkkoon on hyvä saapua viimeistään klo 17.40. Taltiointi lähetetään Ylen TV1:ssä jouluaattona noin tunti ennen joulurauhanjulistusta. Vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Paleface on tunnettu myös yhteiskunnallisena keskustelijana, joka on usein uransa aikana nostanut esille oikeudenmukaisuuden teemoja. Humanitaarisen viestin tuojana Paleface haluaa muistuttaa yhteiskunnan arvojen kovenemisesta ja eriarvoistumisesta.

- Järjestelmät ovat epäonnistuneet osallistamaan nuoria ja yhä useampi ei löydä paikkaansa. Maailma on nyt sellaisessa pisteessä, että kaikkien on noustava poteroistaan ja tehtävä yhdessä töitä paremman huomisen eteen, Paleface sanoo. Pidän kunnia-asiana, että saan tuoda humanitäärisen viestin ekumeenisen joulun tilaisuuteen. Oikeudenmukaisuus ja tasavertaiset mahdollisuudet eivät ole mielipidekysymys, ne ovat pysyvä arvo, joita meidän kaikkien tulee puolustaa, Paleface jatkaa.

Maailma on nyt sellaisessa pisteessä, että kaikkien on noustava poteroistaan ja tehtävä yhdessä töitä paremman huomisen eteen. -Paleface-

Kirkkokuntien ekumeenisen rauhanvetoomuksen Tuomiokirkossa esittävät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo, Suomen katolisen kirkon ja Helsingin piispa Teemu Sippo sekä vapaiden kirkkokuntien edustajana Suomen helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen.

Ensimmäistä kertaa mukana oleva uusi arkkipiispa Tapio Luoma odottaa jo yhteistä joulujuhlaa.

- Olen monina vuosina seurannut ekumeenisen joulun tilaisuutta. Tapahtuma on tärkeä, sillä se korostaa joulua kristittyjen yhteisenä juhlana. Joulun sanoma painottaa rauhaa ja senkin vuoksi kirkkojen yhteinen joulujuhla puoltaa paikkaansa. On hienoa olla mukana, arkkipiispa Tapio Luoma iloitsee.

Illan musiikista vastaavat tenori Topi Lehtipuu, Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Pertti Pekkanen, tyttökuoro Sigynella Terhi Lehtovaaran johdolla, kanttori Jukka Pietilä sekä urkuri Markku Hietaharju.

Yhteislaulujen aikana kolehti kerätään Varsinais-Suomen Sininauha ry:n Omat portaat -pajatoimintaan, joka on suunnattu 18–28-vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille.