Kupittaanpuiston lintulammikon jouluvalot sytytetään torstaina 29.11. klo 18. Kaupunkilaiset ovat tervetulleita seuraamaan valojen sytyttämistä. Osallistujille on tarjolla glögiä ja pipareita. Valot palavat joulun ja uudenvuoden yli aina Nuutinpäivään saakka.

Jouluvalot tuovat iloa ja valoa ohikulkijoille ja kaupungin eläintenhoitaja Ville Roivainen on saanut paljon kyselyjä siitä, milloin valot sytytetään.

- Valot piristävät sekä meitä eläintenhoitajia että eläimiä. Eläimet aktivoituvat selvästi tutkimaan ympäristöä ja valoja. 

Syksyllä ennen valojen sytytystä eläimet nukkuvat enemmän kuin valoisampina vuodenaikoina.

- Olemme muuttaneet eläinten ruokavaliota, jottei yhtäkkinen valon lisääntyminen käynnistäisi pesintää. Ruokinnasta säädetään pois eläinproteiinia jo senkin vuoksi, jotta sulkasato pääsee vauhtiin lopuillakin linnuistamme. Talvea vasten tarkkailemme missä eläimet nukkuvat ja pitääkö joku kana viedä tilallemme sisätiloihin, Roivainen kertoo.

Perinne alkoi lintulammikon kunnostuksesta

Kupittaanpuiston lintulammikko kunnostettiin vuonna 2000. Kunnostus mahdollisti lintujen pidon Kupittaalla myös talvisin. Linnuille rakennettiin talviasuttava mökki ja lammikon vesikiertojärjestelmä uusittiin. Kunnostuksen jälkeen otettiin tavaksi valaista lintulammikko jouluksi.

Kaupunginosa/Alue: