Sepänkatu 1:n asemakaava-alueen kehittämiseen tähtäävässä kilpailussa jatkoon valittiin kolmen tarjoajan kilpailuehdotukset. Jatkokehitysvaiheeseen lähtevät mukaan Auratum Asunnot Turku Oy, Jatke Länsi-Suomi Oy ja Taaleri Tonttirahasto sekä TKU-Rakennus Oy ja SL-Yhtiöt.

KILPAILUEHDOTUKSET

LISÄTIETOJA KILPAILUSTA

 www.turku.fi/sepankatu

Sepänkatu 1:n asemakaava-alueen kehittämiseen ja kiinteistöjen luovutukseen tähtäävä kaksiosainen kilpailu on edennyt jatkokehitysvaiheeseen. Kilpailun arviointiryhmä valitsi jatkokehitettäviksi kilpailuehdotukset kolmelta työryhmältä. Mukaan ilmoittautui kaikkiaan 11 kohteen kehittämisestä kiinnostunutta työryhmää.

Voittajatyöryhmät:

Ostaja/toteuttaja: Auratum Asunnot Turku Oy
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto Sigge Oy

Auratum


Ostajat: Jatke Länsi-Suomi Oy ja Taaleri Tonttirahasto
Toteuttaja: Jatke Länsi-Suomi Oy
Suunnittelija: JKMM Arkkitehdit Oy

Jatke


Ostajat: SL-Yhtiöt ja TKU-Rakennus Oy
Toteuttajat: TKU-Rakennus Oy ja Prestobella Oy
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto AJAK Oy

TKU-Rakennus

Pyrkimyksenä on löytää kilpailualueelle ja sen rakennuksille uusi omistaja sekä innovatiivinen suunnitelma, joka mahdollistaisi olemassa olevien rakennusten saneerauksen ja uudiskäytön sekä mahdollisen korvaavan tai muun uudisrakentamisen.

- Kilpailuun mukaan ilmoittautuneiden määrää oli kohtalaisen suuri, mikä kyllä kertoo kohteen herättämästä mielenkiinnosta, ja useampikin saaduista kilpailuehdotuksista todettiin arvioinnissa toimiviksi ja jatkojalostuskelpoisiksi, kertoo maankäyttöinsinööri Tuomas Lindholm kaupunkiympäristötoimialalta.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa korostettiin säilytettävien oppilaitosrakennusten innovatiivista ja luontevaa uusiokäyttöä yhdistettynä mahdollisten uusien rakennusten rakentamiseen. Lisäksi painotettiin eri toimintojen sekä uuden ja vanhan yhteensovittamista, toimintojen monipuolisuutta, laadukasta arkkitehtuurin yleisilmettä sekä tarjottua kokonaishintaa. Huomiota kiinnitettiin myös kilpailuehdotusten pysäköinti- ja hulevesiratkaisuihin, vehreyteen, viihtyisyyteen, asumisen ratkaisuihin sekä referensseihin.

- Eri kilpailuehdotuksissa oli erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia sekä erilaisia painotuksia, mikä teki arvioinnista ja valinnasta haastavaa, Lindholm jatkaa.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen tavoitteena oli löytää alueen asemakaavoituksen ja rakentamisen pohjaksi laadukkaita ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja, joita on mahdollista jatkojalostaa.

Neuvotteluja jatketaan ja kilpailuehdotuksia kehitetään yhteistyössä jatkoon valittujen tarjoajien ja näiden kilpailuehdotusten ideoiden, arvioinnissa esiin nousseiden kehittämistarpeiden sekä kilpailun reunaehtojen pohjalta. Jatkoneuvottelut ajoittuvat arviolta alkuvuoteen ja lopullinen suunnittelu sekä tarjoukset kevääseen 2019.