Kahdeksasta nuoresta koostuva asiakasraati osallistuu Turun pääkirjaston nuorten alue Stoorin kehittämiseen ja toimintaan. Raatilaiset ovat innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

Asiakasraati kokoontuu useasti syyslukukauden aikana. Raadin jäsenet, 17-vuotiaat Maijastiina Hannonen ja Kaneli Hautala kokevat innostavana ja kannustavana mahdollisuutta päästä vaikuttamaan nuorten asioihin.
– Minua kiinnosti myös ajatus siitä, että pääsen kokemaan ja kokeilemaan aivan uusia asioita, sanoo Kaneli.
Raadin mielestä Stoorissa on parasta koko tila.
– Täällä on kivasti erilaisia kalusteita, joissa voi lukea, tehdä läksyjä, opiskella, viettää aikaa tai pelata vaikka lautapelejä. Ja mahtaako monikaan tietää, että Stoorissa voi kirjastokortilla lainata myös pelihuoneen, kertoo Maijastiina.

Nuorten yökirjasto

Kirjaston projektityöntekijä Milla Mistola kertoo, että asiakasraati pääsi ideoimaan nuorille tapahtumia.
– Teemoja tapahtumille syntyi monia, mutta kaikkien suosikiksi nousi nuorten yökirjasto. Se toteutetaan joulukuussa ja mukaan pääsee parikymmentä ennakkoon ilmoittautunutta nuorta. Raatilaiset ovat suunnitelleet tapahtuman sisällön ja luvassa on ainakin askartelua ja hyvää ruokaa. Muita tapahtumaideoita Stoori voi hyödyntää tulevaisuudessa, Milla sanoo.

Kuvassa: Milla Mistola Stoorista, Kaneli Hautala ja Maijastiina Hannonen nuorten asiakasraadista sekä Stoorin tiimivetäjä Merja Lunden.