Tanssivan joulukalenterin avautuvista luukuista paljastuu kaupunkilaisten iloksi tanssillisia hetkiä Turussa ja lähialueilla.

Tanssiva joulukalenteri 1.12. - 24.12.2018

Jos ei itse satu törmäämään tanssihetkiin kaupungilla, voi tanssivaa joulukalenteria seurata Facebookissa ja Instagramissa, missä tanssitaiteilijat Anna Lemberg ja Karoliina Lummikko tiedottavat ja tarinoivat joulukalenterin luukuista.

Tanssiva joulukalenteri käynnistyy 1.12. Vanhan suurtorin joulumarkkinoilta, missä tanssitaiteilija Jonna Aaltosen Surujenkerääjä-hahmo tanssii ja kerää markkinaväen suruja pois. Surujenkerääjä viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan ja on seikkaillut Tanssivassa joulukalenterissa ja Vanhan suurtorin joulumarkkinoilla vuosittain.

Vanhan suurtorin joulumarkkinoiden lisäksi kalenterin luukkuja avautuu tutuissa paikoissa, kuten kirjastossa, kauppakeskuksissa ja rautatieasemalla. Tänä vuonna yhdet luukut avautuvat myös Kemiön saarella sekä Raisiossa.

Tanssivan joulukalenterin viimeinen luukku avautuu jouluaattona. Kehon joulurauha luukku tanssitaan yhdessä Jouluhengettärien, Henna-Maria Hanhinevan ja Riikka Kosolan, opastuksella klo 11.15-12.15 Brahen puistossa ennen ja jälkeen Turun joulurauhan julistuksen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Tanssivan joulukalenterin  luukkuihin on vapaa pääsy.

Tanssivan joulukalenterin tuottaa Läntinen tanssin aluekeskus yhteistyössä alueen tanssitoimijoiden kanssa.