Turun Aurajoen ylittävä Teatterisilta on ilahduttanut turkulaisia Turun Kaupunginteatterin keväällä ensi-iltaan tulevan Hamlet-esityksen valo- ja äänimaisemilla marraskuun alusta lähtien. Nyt Teatterisilta on saanut koristeekseen myös kuuset, jotka palasivat sillalle turkulaisten pyynnöstä.

Sillalle on alkuviikon aikana tuotu 60 kuusta sillan keskiosaan ja molempiin päihin. Jouluvalot kuuset saavat ensi viikolla.

- Olemme saaneet kaupunkilaisilta paljon hyvää ja kiittävää palautetta viime vuoden Satumaisesta Aurajoki -teoksesta. Palautteessa erityisesti Teatterisillan kuusia on toivottu takaisin ja nyt toive toteutuu, kertoo viestintäjohtaja Saara Malila.

Palautteessa erityisesti Teatterisillan kuusia on toivottu takaisin ja nyt toive toteutuu

Turun kaupunki tuotti Teatterisillalle talveksi 2017 mittavan Satumainen Aurajoki -teoksen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Teoksen suunnitteli turkulainen valo- ja äänitaiteilija Janne Auvinen yhdessä RYHMÄ 106 -mediataidetiimin kanssa.

Teos saavutti suuren suosion turkulaisten keskuudessa; sitä tultiin varta vasten ihailemaan ja kuvat siitä levisivät sosiaalisen median kautta ympäri Suomen. Vuotta aiemmin, talvella 2016 Teatterisilta oli Satujen silta.

Teatterisillalle asennetut valo- ja äänikalusteet omistaa nykyään Turun kaupunki. Täksi talveksi sillalle tuotettiin kaupunginteatterin ohjelmistoon helmikuussa 2019 tulevan Hamlet-näytelmän musiikkia ja äänimaisemaa. Sillalla kuultavan musiikin on esitystä varten säveltänyt Sanna Salmenkallio ja sen soittaa Turun Filharmoninen orkesteri. Sillan valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Turun Kaupunginteatterin tekniikkatiimi. Siltaa käytetään teatterin produktioiden esilletuomisessa aina helmikuun loppuun saakka.

Kuuset on sillalle tuonut infrapalveluyhtiö Kuntec Oy. Kuuset ilahduttavat kaupunkilaisia ja matkailijoita nuutinpäivään saakka.

Asiasanat: