Haluatko tehdä hyvää ja samalla saada itsellesi aidon joulumielen? Turun kaupungin Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoito ja kaupunginkirjasto haastavat kaikki halukkaat lahjoittamaan villalankoja kotihoidon asiakkaiden taideteokseen. Lankoja voi jättää kaikkiin Turun kaupungin kirjastoihin 7.12.2018–31.1.2019.

Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoitoalue on haastanut kaikki Turun kotihoitoalueet yhteiseen Karvapallo-projektiin. Kotihoidon asiakkaat tekevät villalangoista karvapalloja, jotka kootaan yhteiseksi taideteokseksi. Teoksen koostaa tekstiilitaitelija Helbe Pajari. Haasteen ovat ottaneet vastaan Turun 17 kotihoitoaluetta, Ruusukorttelin ja Lehmusvalkaman hyvinvointikeskukset sekä kotiinkuntoutumistoiminta.

Kaikkien halukkaiden on mahdollista osallistua taideteoksen tekemiseen lahjoittamalla villalankoja keräysaikana. Turun pääkirjaston uudisosan vastaanotto ja kaikki lähikirjastot ottavat lankoja vastaan palveluaikoina (turku.fi/kirjasto).

- Hoidamme kotihoidossa monen kuntoisia asiakkaita, jotka ovat usein hoitohenkilökunnasta riippuvaisia. Haluamme mahdollistaa osallisuuden ja luovuuden jokaisen asiakkaan kohdalla. Taideteoksen tekeminen on aktivoiva ja yhteisöllinen tapahtuma, palveluesimies Katri Tolonen Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoidosta kertoo. 

Valmis tekstiilitaideteos julkistetaan lokakuussa 2019

Keräykseen kelpaavat kaikenväriset ja kokoiset villalankakerät, myös harmaan ja ruskean eri sävyt. Kotihoidon asiakkaat aloittavat karvapallojen tekemisen alkuvuodesta, kun keräys on saatu alulle. Valmiit karvapallot luovutetaan tekstiilitaiteilija Helbe Pajarille 31.5.2019 Suvi suloinen-tapahtumassa Turun pääkirjaston sisäpihalla. Valmis tekstiilitaideteos julkistetaan Turun pääkirjastossa lokakuussa 2019. Päivämäärä tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa.

- Kulttuuri ja tarve kuulua johonkin yhteiseen ovat tärkeää meille kaikille, myös ikääntyneille kotihoidon asiakkaille. Olemme mukana kampanjassa suurella sydämellä ja toivomme kaupunkilaisilta vähän joulumieltä ja paljon villalankoja, toteaa ikääntyneiden kulttuurikoordinaattori Olli Hirvonen Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta. 

Pidetään yhdessä huolta omistamme. Tule mukaan vaikuttamaan ja tekemään näkyväksi kotihoidon iso asiakasjoukko!