Turun ydinkeskustan joulukauppa on täydessä vauhdissa. Turun kaupunki avittaa kaupankäyntiä kahdella mittavalla kampanjalla, joiden tavoitteena on helpottaa asiointia keskustassa. Joulukuun ajan kestävä maksuton pysäköinti ja Fölin joulukampanja ovat käynnistyneet hyvin.

Fölin kertalippukampanjan ensimmäisenä lauantaina 1.12.2018 oli yhteensä 10 320 kertalippumatkustajaa, mikä on noin 16 prosenttia enemmän kuin edellisenä lauantaina. Föli on saanut kiittävää palautetta kampanjasta ja se on otettu lämpimästi vastaan.

Aikuiset saavat matkustaa Turun seudun joukkoliikenne Fölin busseissa lasten kertalipulla (á 1,50 €) viitenä joulukuun lauantaina eli 1.12., 8.12., 15.12., 22.12. ja 29.12. Kertalipuissa on kahden tunnin vaihto-oikeus eli samalla lipulla saa matkustaa kahden tunnin ajan Fölin liikenteessä.

Fölin lipputarjous on voimassa kaikilla Fölin reiteillä päivätaksan aikaan eli klo 04-23. Aikuisen kertalippu maksaa normaalisti 3 euroa. Tarjous koskee vain kertalippumatkoja. Kertalipun voi ostaa joko mobiilisovelluksesta tai käteisellä kuljettajalta

Maksuttomasta pysäköinnistä saadaan kattavia tuloksia vasta tammikuun 2019 puolella, mutta ensituntuma on, että kampanjaa on osattu hyödyntää.

- Kadunvarsipysäköintipaikat ovat olleet täynnä, samoin Kauppahallin ja pääkirjaston pysäköintialueet, kertoo valvontapäällikkö Roy Sjöblom Turun pysäköinninvalvonnasta.

Keskustaan pääsee edelleen sujuvasti

Kampanjoiden tarkoituksena on rohkaista turkulaisia ja muita tulijoita lähtemään viettämään jouluista päivää keskustaan sekä tukea keskustan kauppiaita Kauppatorin kunnostustöiden alettua. Föli-kampanjan tavoitteena on myös tutustuttaa harvemmin joukkoliikennettä käyttävät keskustan syksyllä muuttuneisiin liikennejärjestelyihin.

- Kampanjoiden avulla tuodaan esille sitä, että keskustaan on edelleen helppo tulla eri tavoilla – autolla, bussilla, kävellen tai vaikka pyörällä, sanoo Turun viestintäjohtaja Saara Malila.

Turun kaupunki on tarjonnut joulukuun alusta lähtien maksutonta kadunvarsipysäköintiä keskustassa. Pysäköinti on joulukuussa maksutonta ykkösvyöhykkeellä arkisin kello 14 alkaen ja lauantaisin koko päivän. Ykkösalue on Turun keskustassa alue, joka rajoittuu Aninkaistenkatuun, Maariankatuun-Puutarhakatuun, Humalistonkatuun ja Läntiseen Rantakatuun.

Maksuttomia kadunvarsipaikkoja on yhteensä 600, ja vaaleanpunainen tarra pysäköintimittareissa kertoo ilmaispysäköinnistä. Pysäköintiautomaatteihin ja mobiilimaksamisjärjestelmiin on puolestaan tehty maksullisuusajan muutokset.