Kaupunginsairaalan rakennuksen ja Kaskenlinnan välisen tunnelin seinille on ripustettu taidetta. Taulujen aiheena on neljä vuodenaikaa. Tauluja on ollut luomassa Åbo konstklubb. Leikkisästi käytävä nimettiin tunneligalleriaksi.

Idea käytävän kuvituksesta on lähtöisin kuntoutujalta, joka koki tunnelman käytävällä synkäksi, kun hän kulki  tutkimuksiin käytävää pitkin kaupunginsairaalan puolelle. Kun askarteluohjaaja Minna Nurmi mainitsi asiasta ääneen Åbo Konstklubbenin jäsenille, he tarttuivat ajatukseen taiteen tuomisesta käytäville heti.

   

Tunneligallerian avajsisssa taustalla soi Antonio Vivaldin "Neljä vuodenaikaa".

Haaste oli jännittävä ja taiteilijat tutustuivat ensimmäiseksi Jukka Hakasen johdolla muraalimaalauksen saloihin. Uutta olivat myös väreinä käytettävät lateksimaalit.

Tauluja työstettiin Kuralan kylämäen verstaalla, josta löytyi riittävän iso tila. Taiteilijat kertoivat, että taulujen työstämisessä meni kymmeniä tunteja aikaa. Sitä hienommalta ne nyt tuntui nähdä seinällä valmiina.

 
 
   

Åbo Konstklubbenin Marianne von Weissenberg luomansa taulun "Kesä" vierellä.

   

Inga Pietiläisen maalaama taulu "Kevät".

Kaskenlinnan sairaalassa on tehty sen perustamisesta lähtien yhteistyötä Åbo konstklubbenin kanssa. Yhdistys on sairaalan taidekummi. Åbo Konstklubb järjestää Kaskenlinnan potilaille mm. kaksi kertaa vuodessa workshoppeja.

Osastonhoitaja Petra Soini kiittelikin taulujen julkistamistilaisuudessa Åbo Konstklubbenia kaikesta siitä mitä yhditys on tehnyt sairaalan  hyvinvoinnin edistämisen ja kulttuurin kokemusten hyväksi.

Kahdessa ylimmässä kuvassa Kaskenlinnan askarteluohjaajat Olga Nisumaa ja Minna Nurmi.