Toriparkin työmaa-aitaan tulevat Turku-Åbo -sanat muodostavat kirjaintaulut ovat valmiit. Niitä päästään asentamaan ehkä jo joulun edellä.

Alun perin teoksen asentamisen piti alkaa jo tiistaina 18.12., mutta teosten kuljetuksen viivästymisen vuoksi aloitus viivästyy. Asentamaan päästään mahdollisesti vielä tällä joulua edeltävällä viikolla. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin sen varmistuttua.

Kauppatorin väliaikaista torikauppa-aluetta reunustavaan aitaan tulee yhteensä 30 kirjaintaulua, jotka muodostavat useampaan kohtaan tekstin "Turku-Åbo". Lisäksi Aurakadulle toteutetaan vastaavaan tapaan teksti "Åbo" ja Eerikinkadulle teksti "Turku". Kaikki kirjaintaulut ovat mitoiltaan kolme kertaa kolme metriä, ja jokainen niistä on uniikki. 

Tekstiteos toteutettiin kaikille avoimena suunnittelukilpailuna, johon tuli yhteensä reilut 160 ehdotusta. Raati valitsi toteutettavaksi 38 ehdotusta eri tekijöiltä.

Tavoitteena kilpailussa oli saada ehdotuksia kaikenikäisiltä asukkailta, ja tavoite täyttyi erinomaisesti. Ehdotuksia saatiin niin päiväkotilapsilta kuin eläkeläisiltä, sekä myös joiltakin ammattigraafikoilta. Yleisimpiä aiheita olivat Turun historialliset rakennukset ja muut maamerkit. Lisäksi monessa teoksessa toistui jollakin tapaa lintuaihe. 

– Oli lokkeja, puluja, pöllöjä, tiaisia ja posankkojakin. Kaiken kaikkiaan saatujen ehdotusten taso oli mielestäni oikein hyvä ja työt monipuolisia. Kaupunkilaiset saavat kokonaisuudesta hienon tutustumiskohteen ydinkeskustaan parin vuoden ajaksi, sanoo Turun kaupungin markkinointipäällikkö Juha Elo.

– Paitsi aidassa, valitut teokset julkaistaan taustatarinoineen ja tekijöineen yksitellen kaupungin ja Kauppatorin Facebook-sivuilla. Suunnitteilla on myös jonkin kirjasen tekeminen teoksista ensi kevään aikana, Elo lisää.

Suunnittelukilpailun voittajiin on oltu yhteydessä ja he saavat palkinnoksi 50 euron lahjakortin valitsemaansa ydinkeskustan liikkeeseen.

– Voittajat ovat ottaneet tiedon lahjakortista ilahtuneina vastaan ja voimme tällä tavoin myös hieman piristää keskustan yritysten myyntiä, Elo kertoo.