Lentoyhtiö Wizz Air avaa taas uuden reitin Turusta. Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen 2. heinäkuuta 2019. Aiemmin tänä syksynä Wizz Air aloitti Turusta lennot Kaunasiin ja vapunpäivänä 2019 aukeaa yhteys Krakovaan.

Lontoon reitti on ensimmäinen Turusta Lontooseen tehtävä ja se lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin Lutonin lentoasemalle. Lento  operoidaan Airbusin 320-200 -kalustolla.

- Tämä on hieno uutinen! Kulunut vuosi on ollut loistava Turulle. Meillä on ollut hyviä reittiavauksia Wizz Airin kanssa ja olemme iloisia päästessämme syventämään yhteistyötämme. Suora reitti Lontooseen laajentaa Turun verkostoa huomattavasti ja palvelee sekä liike-elämän, että vapaa-ajan matkustajia, sanoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

- Uskomme, että turkulaiset asiakkaamme ovat odottaneet tätä reittiä yhteen maailman suosituimmista kaupungeista. Lontoo on globaali liike-elämän, turismin ja innovaatioiden keskus, jonne halpalentomme tarjoavat edullisen ja sujuvan yhteyden. Kiitämme Turun lentoasemaa antoisasta yhteistyöstä, sanoo Wizz Airin viestintäjohtaja Tamara Vallois.

Tärkeä reitti Turulle ja matkailulle

Turun kaupungilla ollaan erittäin tyytyväisiä uusiin reitteihin ja siihen, että Wizz Air näkee kaupungin talousalueineen niin tärkeänä, että se avaa lisää reittejä.

- Tämä on fantastinen uutinen Turulle, ja olemme tästä todella iloisia. Turku on lounaisen Suomen kasvun veturi ja suora reitti Lontoon ja Turun välillä palvelee koko alueen elinkeinoelämän tarpeita. Se kiinnostaa ja hyödyntää varmasti sekä jo täällä olevia yrityksiä että uutta kasvua Turusta ja alueelta hakevia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Reitti on hyvin merkittävä Turulle matkailun näkökulmasta. Lontoon ja muidenkin uusien avausten uskotaan lisäävän matkailua Turkuun ja Turusta. Turun lentoasema tarjoaa sujuvan kokonaismatkaketjun ja mielenkiintoisia kohteita kilpailukykyiseen hintaan.

- Uskomme, että Suomen saaristo houkuttelee matkailijoita koko suur-Lontoon alueelta, ja lisäämme luonnollisesti markkinointia niin Lontoossa kuin myös muissa kohdekaupungeissa. Toki Lontoo on kiinnostava lomakohde myös suomalaisille, sanoo Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.