Kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 8.1. Kokouksessa hyväksyttiin isoja kaava-asioita ydinkeskustan tuntumassa. Mm. Herkules-tontin ja Kauppaopiston kaavat pantiin eteenpäin.

Asemakaavanmuutosluonnos Herkules

Kaavamuutoksen kohteena on tontti, joka sijaitsee Martinkadun ja Itäisen Rantakadun kulmassa ja jota käytetään tällä hetkellä pysäköintiin. Kaavamuutos mahdollistaa asuin-, liike- ja toimistorakentamisen tontille. 4-10-kerroksiset kerrostalot sijoittuvat pääosin Martinkadun varrelle, ja tontin sisäosaan on sijoitettu yksi kerrostalo suojeltavan puurakennuksen taakse.

Suunnittelualueen kokonaisrakennusoikeus on 17500 k-m². Alueelle arvioidaan tulevan noin 450 uutta asukasta.

Lautakunta hyväkstyi kaavaluonnoksen hieman tarkennettuna laadittavan asemakaavanmuutosehdotuksen pohjaksi.

Asemakaavanmuutosluonnos Kauppaopisto

Kaavanmuutoksella muutetaan ammatti-instituutin käytössä oleva tontti kerrostaloasumisen käyttöön. Uudisrakentamiselle osoitetaan rakennusoikeutta 12640 k-m². Kerrostaloon arvioidaan tulevan n. 160 asuntoa ja n. 280 asukasta. Tämän lisäksi piharakennukseen on mahdollista myös rakentaa asuntoja.

Naapuritonttien 1850-luvulla rakennettu puutalo ja 1920-luvulla rakennetut kerrostalot suojellaan.

Lautakunta hyväkstyi kaavaluonnoksen hieman tarkennettuna laadittavan asemakaavanmuutosehdotuksen pohjaksi.

Asemakaavanmuutosluonnos Impivaaran tenniskeskus

Asemakaavan muuttamisen tavoitteena on tennis- ja sulkapallotoiminnan säilyminen ja kehittäminen Impivaaran urheilukeskusten alueella. Tenniskeskusta laajennetaan nykyisen tontin sisällä ja uusi pysäköintialue sijoitetaan Kekkurintien läheisyyteen. Kaavassa huomioidaan luonnonsuojelulailla suojeltu pähkinäpensaslehto ja sen säilymisen edellytysten turvaaminen.

Lautakunnalle esitettiin, että laadittu luonnos hyväksytään asemakaavan muutosehdotuksen pohjaksi. Asia palautettin uudelleen valmisteltavaksi neuvottelujen käymiseksi hakijan kanssa.

KHO:n päätös Vähäheikkiläntie 37:n asemakaavanmuutos

Lautakunta merkitsi tiedoksi Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, joka koskee Vähäheikkiläntie 37:n asemakaavanmuutosta. KHO on päätöksellään kumonnut Turun hallinto-oikeuden päätöksen, jolla se kumosi kaupunginvaltuuston asemakaavan muuttamista koskeneen päätöksen. KHO käsitteli asiaa kaupungin valituksesta.

KHO:n mukaan osallisilla on ollut riittävä mahdollisuus lausua tieliikennemelun vaikutuksista kaavan valmistelun yhteydessä. Näin ollen valtuuston päätös palautettiin uudelleen hallinto-oikeuden käsiteltäväksi muilta kuin vuorovaikutusta koskevin osin. Valtuusto hyväksyi asemakaavanmuutoksen tammikuussa 2017.

Kokouksen pöytäkirja netissä