Onko yritykselläsi idea tuotteesta tai palvelusta, joka säästää resursseja ja edistää hiilineutraaliutta? Haluaisitko kokeilla ideaasi käytännössä? Tule mukaan Topinpuiston mentorointikevääseen.

Mikä on 6Aika?

6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin – Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun – yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia.  Vastaamme strategialla haasteisiin, joita kaupungistuminen tuo. Haluamme kehittää̈ kaupunkejamme entistä älykkäämmiksi ja vastata palveluilla kaupunkilaisten aitoihin tarpeisiin.

 

Lisää infoa www.6aika.fi

Topinpuiston mentorointikevät avataan kick off -tilaisuudella 30.1.2019 SparkUp Turussa. Tilaisuus on lyhyt pulahdus siihen, mikä mentorointikevät on ja mitä Topinpuisto tarjoaa sinulle.

Mentorointikevät jatkuu  28.2.2019, jolloin ideaasi kehitetään asiantuntijoiden sparrauksessa koko päivän työpajassa. Tämän jälkeen voit jättää  ideasi arvioitavaksi. Paras idea valitaan kokeiltavaksi Topinpuistossa.

 

Mentorointikevääseen etsitään yrityksiä kaikilta toimialoilta. Toteutettavissa olevia ideoita viedään eteenpäin Topinpuiston verkoston voimin 6Aika: Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset -hankkeen tuella. Lounais-Suomen Jätehuollon, Turun ammattikorkeakoulun ja SparkUp:n tiimit ovat tukenasi koko mentoroinnin ajan.

Mentorointikevään kick off

Aika: 30.1.2019 klo 10–12

Paikka: SparkUp Turku, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Ilmoittaudu tilaisuuteen jo nyt: https://www.lyyti.fi/reg/mentorointikevat

Mentorointikevään ideatyöpaja

Aika: 28.2.2019 klo 10–16

Paikka: SparkUp Turku, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Tervetuloa mukaan!

Tuomas Alijoki ja Inka Mäkiö

Topinpuisto

Topinpuiston kiertotalouskeskus rakentuu Turun Kehätien varrella sijaitsevan Topinojan jätekeskuksen ympärille. Topinpuistossa kohtaavat ympäristöalan osaaminen ja seudun merkittävimmät materiaalivirrat. Alueella toimivat ympäristöalan yritykset vastaanottavat ja käsittelevät yhteensä yli 60 eri teollisuuden, yritysten ja asukkaiden materiaalivirtaa sekä kehittävät näiden materiaalien arvoketjuja yhdessä. www.topinpuisto.fi

Viisi kiertotalouden liiketoimintamallia Sitran mukaan:

  • Jakamisalustat: yhteisten jakoalustojen hyödyntäminen käytössä, saavutettavuudessa tai omistuksessa, esimerkiksi vajaakäytössä olevien koneiden ja tavaroiden vuokraaminen tai vaihto
  • Kiertoihin perustuvat toimitusketjut: kierrätettävien materiaalien ja uusiutuvan energian käyttö sekä resurssitehokkaisiin kiertoihin perustuvat ratkaisut
  • Tuote palveluna: palvelujen tarjoaminen tuotteiden sijaan
  • Tuotteen elinkaaren pidentäminen: tuotteen elinkaaren pidentäminen ennakoivalla huollolla, uudelleenmyynnillä ja uudelleenvalmistuksella
  • Kierrätys ja kiertoon palauttaminen: elinkaarensa loppuun tulleiden tuotteiden ja raaka-aineiden takaisinkeräys ja uudelleenhyödyntäminen.