Loputon huumorin lähde, jotain pyhää ja pysyvää vai katoava kansantauti? Mitä on turkulaisuus? Kesällä 2019 aihetta tarkastellaan Naantalissa Pentti Kotkaniemen ohjaamassa komediassa Heideken. Kyseessä on Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto.

Heideken

  • Ensi-ilta 29.5.2019 Emma Teatterissa, Kailon saaressa Naantalissa.
  • Liput: 38 / 36 € eläk. & opisk.
  • Lipunmyynti avautuu 14.1.2019 Ticketmasterissa, tiedustelut 02 511 1104.
  • Emmateatteri
  • Turun Kaupunginteatteri

Komedia pureutuu kotiseuturakkauden merkitykseen ja siihen, miksi juuri Heidekenilla syntyneet ovat aitoja turkulaisia. Kaikki alkaa siitä, kun aidon turkulaisuuden häviämisestä huolestuneet valtaavat Heidekenin ja vaativat synnytysten palauttamista legendaariseen sairaalarakennukseen. Poliisi-Pekka lähtee selvittämään valtausta ja joutuu yllättävään seikkailuun, joka vie hänet matkalle turkulaisuuden ytimeen. Käy nimittäin ilmi, että Heidekenilla syntyy kaikenlaisia turkulaisia asioita, ei ainoastaan ihmisiä.

Esityksen ovat kirjoittaneet Miska Kaukonen ja Satu Rasila.  Yli 20 vuotta Turun maaperällä asunut Rasila tunnetaan lukuisista lämminkatseisista näytelmistä ja komedioistaan. Kaarinan poika Kaukonen on tuttu Emma Teatterin yleisöä ahkerasti naurattaneena näyttelijänä.

-Olen seurannut turkulaisuutta ensimmäiset parikymmentä vuotta Kaarinasta käsin ja nyt viimeiset parikymmentä vuotta turkulaisuuteen sisään ujuttautuneena. Yhä edelleen jaksaa ihmetyttää Heidekenilla syntymisen mysteeri. Se on kuin turkulainen Graalin malja, onko se edes olemassa, vai pelkkä myytti? Aihe, johon oli pakko tarttua. Tälle esitykselle nauraa Naantalin Martta ja Nousiaisten Pertti siinä missä turkulainen itsekin, vakuuttaa Kaukonen.

Komedioiden konkarin Pentti Kotkaniemen ohjauksessa aito- ja wannabe-turkulaisia näyttelevät Teemu Aromaa, Iikka Forss, Hilma Kotkaniemi ja Tom Petäjä