Turun lentoaseman reittitarjonta jatkaa kasvuaan, sillä Wizz Air ilmoitti maanantaina 14.1. avaavansa suoran reitin Turusta Makedonian Skopjeen. Reitti avataan 24. heinäkuuta 2019.

Skopje on Makedonian pääkaupunki, ja se on maan poliittinen ja taloudellinen keskus, jossa asuu yli neljännes maan väestöstä, noin puoli miljoonaa asukasta. Skopjen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungista.

- Uusi reitti on hyvää jatkoa Wizz Airin aiemmille julkistuksille. Turun saavutettavuus kasvaa jälleen ja odotamme innolla tämän vuoden reittiavauksia, sanoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

- On todella merkittävää ja hienoa, että Wizz Air jatkaa panostuksiaan Turun kentän tarjonnan monipuolistamiseksi. Kesään mennessä reittivalikoima tulee olemaan jo niin kattava, että jokaisen Turun seudulta matkustavan kannattaa ehdottomasti tarkistaa Turun tarjoamat reittivaihtoehdot ennen matkalle lähtöään, toteaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Wizz Air on kasvattanut tuntuvasti reittiverkostoaan Turusta. Joulukuussa yhtiö ilmoitti avaavansa suoran reitin Turusta Lontoon Lutonin lentoasemalle. Marraskuussa Wizz Air avasi reitin Liettuan Kaunasiin ja yhtiö on ilmoittanut aloittavansa lennot myös Puolan Krakovaan toukokuussa 2019.

Uusi yhteys kasvattaa Turun merkitystä kansainvälisessä matkustajaliikenteessä

Turusta voi tällä hetkellä lentää joustavasti lukuisiin kohteisiin maailmassa. Tukholman, Riian ja Helsingin kenttien kautta aukeaa kattava jatkoyhteysverkosto, ja suoria yhteyksiä on niiden lisäksi Gdanskin ja Kaunasin kentille.

Turun lentoaseman kasvu on tällä hetkellä vakaalla ja kestävällä tasolla. Kuluvan vuoden aikana matkustajamäärät ovat jatkaneet kasvuaan ja uusi Skopjen yhteys tulee kasvattamaan niitä entisestään. Turun lentokenttä onkin Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, kun tarkastellaan kansainvälisten matkustajien määrää. Vuonna 2018 kenttää käytti lähes 370 000 matkustajaa, jossa on kasvua 10,7 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna. Matkustajatavoite kuluvalle vuodelle 2019 on 412 000 henkeä.