Entisen kaupunginpuutarha-alueen asemakaavoituksen jatkosuunnittelutyö tehdään suunnittelukilpailun tasavertaisten voittajaehdotusten pohjalta. Kaupunkiympäristölautakunta päätti asiasta kokouksessaan 15.1.

"Quadrifolia", Arkkitehdit MY Oy ja HIMLA arkkitehdit Oy

Asemakaavan tarkennetut tavoitteet, entisen kaupunginpuutarhan alue

Peltolan kaupunginosassa sijaitsevan entisen kaupunginpuutarhan alueen kehittämisen ideoimiseksi on järjestetty suunnittelukilpailu. Kilpailun arviointityöryhmä asetti yksimielisesti jaetulle ensimmäiselle sijalle jatkosuunnittelun pohjaksi UKI Arkkitehdit Oy:n ehdotuksen “Havina” sekä Arkkitehdit MY Oy ja HIMLA arkkitehdit Oy:n ehdotuksen “Quadrifolia”.

Jatkosuunnittelussa otetaan huomioon mm. ”Quadrifoliaan” sisältyvän keskeisen kokoojakadun linjaus ja aukio. ”Havinaan” sisältyvä olemassa olevan puuston ja viheralueiden säilyttävä ote puolestaan tukee kokonaisuutta ja edesauttaa myös hulevesisuunnittelua.

Suunnittelukilpailu osoitti, että alueelle voidaan sijoittaa enemmän kerrosalaa kuin mitä kilpailuohjelmassa edellytettiin. Jatkosuunnittelussa selvitetään alueelle sopiva kerrosalamäärä ottaen huomioon pysäköintiratkaisut, hulevesien vaatima tila ja säilytettävä puusto,

Lautakunta hyväksyi suunnittelukilpailun arviointiryhmän päätöksen ja hyväksyi asemakaavan tarkennetut tavoitteet. Jatkosuunnittelutyö annettiin tasavertaisten voittajaehdotusten tekijöille yhdessä suunniteltavaksi.

Suunnittelukilpailun tuloksista tarkemmin

Hulevesilaskutuksen tilanne

Kaupunginhallituksen päättämän hulevesimaksutaksan mukaiset laskut vuoden 2018 osalta lähtivät marras-joulukuussa. Yhteensä laskuja muodostui noin 16 000. Hulevesilaskutusta kertyi yhteensä 3,19 miljoonaa euroa.

Hulevesimaksusta on tehty noin 500 muistutusta. Suurin osa muistutuksista koskee omakotitonttien laskuja ja niissä esitetään, ettei maksulle ole perusteita, koska hulevesiä ei johdeta kaupungin hulevesijärjestelmään vaan ne käsitellään omalla tontilla.

Lautakunta merkitsei laskutuksen tilanteen tiedoksi.

Tom of Finlandin aukion muuttaminen Vaunukaduksi

Kaavoituspäällikkö on päättänyt, että Pohjolan kaupunginosassa sijaitseva Tom of Finlandin aukio muutetaan kartassa osoitetulla alueella asemakaavassa muotoon Vaunukatu – Vagngatan. Muutos johtuu siitä, että Tom of Finlandin aukio -nimen käytölle ei ole saatu kirjallista suostumusta Tom of Finland Foundationilta.

Lautakunta merkitsi päätöksen tiedoksi ottamatta sitä käsiteltäväksi.

Kokouksen esityslista netissä