Kaupunginhallitus hyväksyi työllisyysrahan käyttösuunnitelman. Painopisteitä ovat työmarkkinatuen kuntaosuuden piiriin tai sinne liukumassa olevat henkilöt eli pitkäaikaistyöttömät, nuoret sekä kuntouttavaa työtoimintaa tarvitsevat.

Palveluiden kohteena Työllisyyspalvelukeskuksen asiakkaat

Työllisyystoimiin varataan 11,26 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 3,16 miljoonaa. Työmarkkinatuen kuntaosuutta pienentävät ratkaisut, joista tukityöllistäminen on euromääräisesti suurin käyttökohde.

Nopeinta työllisyyskehitys oli viime vuonna pitkäaikaistyöttömien keskuudessa.  Tukityöllistämisen prosessia yrityksiin tehostetaan nuorten kohdalla. Käytössä ovat erilaiset työllistämisen tuet ja rekrytointeihin tarkoitetut lisärahat. Tarkoituksena on pienentää pitkäaikaistyöttömyyden tuottamaa kuntaosuuden kertymää.

Tavoitteena on ostopalveluna toteuttaa kuntouttavaa työtoimintaa 500 henkilölle ja kaupungin omaa kuntouttavaa toimintaa 1000 henkilölle.  Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään muun muassa Käsityöläiskadulla ja Työkeskuksessa.

Työmarkkinatuen kuntaosuus on pienentynyt parin viime vuoden aikana.  Kuntaosuuteen budjetoitiin täksi vuodeksi 20,4 miljoonaa, kun esimerkiksi vuonna 2016 summa oli 24,7 miljoonaa. Pienentyminen kertoo työllisyyden ja alueen talouden hyvästä kehityksestä. Kuntaosuus on pienentynyt suurista kaupungeista eniten Turussa.