Aurajokivarteen tuodaan helmikuun ajaksi kaksi valaistua kasvihuonetta piristämään kaupunkilaisia. Kasvihuoneet loistavat pimeässä ja pursuavat silkkikukkien vehreyttä. Kaunistamisrahaston mahdollistama tempaus tuo kaupunkilaisille lupauksen keväästä.

Kaupunki teetti kyselyn siitä, mitä asukkaat kaipaisivat turkulaiseen maisemaan. Eniten toivottiin valoa, kukkia ja siisteyttä. Kaunistamisrahaston avulla toteutettiin jo jouluvalot Kauppahallin kujanteelle ja Teatterisillalle.

- Joulu meni jo ja kevääseen on pitkä matka, joten olisiko välivalojen aika, mietti infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin

Niin syntyi ajatus pimeässä loistavista valoista ja kukkia ryöppyävästä kasvihuoneesta. Pienet, oikeat kasvihuoneet sijoitetaan Korppolaismäkeen Kaarle Knuutinpojan rantatielle ja Lönnrotinpuistoon Tuomiokirkkosillan kupeeseen. Kasvihuoneisiin vedetään valot ja ne täytetään silkkikukilla. Työ on tilattu Kuntecilta.

Kaarle Knuutinpojan rantatie
Lönnrotinpuisto


Tämä on kaunistamisrahaston varoin tehty

  • Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, joka on perustettu Turun kaupunginvaltuuston 24.1.1972 ja 11.2.1980 tekemillä päätöksillä yhdistämällä Kauppaneuvos P.C. Rettigin rahasto, Kreivi Creutzin rahasto, Turun kunnalliskokouksien rahasto, Rahasto taideteosten ostoon kaupungin puistoihin, G.A. Petreliuksen rahasto kaupungin kaunistamiseksi, Elis Salutskij'n testamenttivarat ja Kupittaan rahasto.
  • Turun kaupungin kaunistamisrahaston vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun.
  • Kaunistamisrahaston tuotto käytetään ensisijaisesti kaupunkikuvallisesti merkittävien kohteiden kehittämiseen ja uusiin kaunistamishankkeisiin. Summan määrittää tarve.
  • Varoja on koordinointiryhmän esityksestä käytetty muun muassa puistojen parannukseen, ulkoveistosten infokyltteihin, taideteosten hankintaan ja huoltoon sekä töhryjen poistoon.
Kaupunginosa/Alue: