Perhehoito on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona asumiseensa tai eivät enää pärjää omassa kodissaan, ja hyötyisivät perheessä elämisestä. Jos kiinnostuit perhehoitajana toimimisesta, ota yhteyttä Varsinais-Suomen perhehoitoyksikköön. Hakuaika päättyy 15.2.2019.

Kiinnostuitko?

Tutustu ikäihmisten perhehoitoon sivulla www.perhehoitoa.fi 
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää! Hakuaika päättyy 15.2.2019.

Varsinais-Suomen perhehoitoyksikkö:
koordinaattori Maarit Haverinen,
maarit.haverinen@kaarina.fi p. 050 408 3825       

Mitä ikäihmisten perhehoito on?

Perhehoito on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona asumiseensa tai eivät enää pärjää omassa kodissaan, ja hyötyisivät perheessä elämisestä. Perhehoito tapahtuu aina jonkun kotona – ikäihmisen omassa kodissa tai perhehoitajan kotona, jonne vanhukset tulevat osaksi päivää, viikoksi tai pariksi kerrallaan tai muuttavat sinne asumaan.

Mitä perhehoitaja tekee ja mitä saa?

Perhehoitaja pitää huolta ikäihmisten hyvinvoinnista ihan omannäköisessä arjessa, auttaa ja tukee niissä kohdin, kun apua tarvitaan. Perhehoitaja saa tukea tehtävässään, eikä yksin tarvitse pärjätä. Tehtävästä maksetaan palkkiota ja kulukorvausta. Parhaan palkkion saanee silti, kun ikäihminen sanoo, että olet enemmän kuin lottovoitto!

Parhaan palkkion saanee siitä, kun ikäihminen sanoo, että olet enemmän kuin lottovoitto!

Mikä ennakkovalmennus?

Perhehoitajaksi ryhtyminen on iso päätös. Ennakkovalmennus tarjoaa tietoa ja mahdollisuuden perehtyä ikäihmisten perhehoitajan tehtävään. Se on myös lain vaatima edellytys ennen perhehoitajaksi ryhtymistä. Valmennus alkaa 9.3.2019.